Nema “magije” koja može “promeniti” unapred određen scenario događaja

autor: Jovana Bogoslovov
tekst objavljen jun 2018.god


Pre nekoliko godina, na vrata kancelarije ulazi žena u ranim četrdesetim godinama, rukuje se, seda i daje podatke. Nazovimo damu Jasna.
„Pre nego što počnete, gospođo Jovana, želim samo da znam, da li je za ovakav moj život kriva sudbina, država ili ipak magija_!“.“

Jasna je rodjena početkom sedamdesetih godina u Sarajevu.

Gledam kartu i pitam je: “da li je stradao neki momak musliman koga si bezgranično volela ranih 90’ih u ratu u Bosni?”

Ćuti, klima glavom i plače.
Kaže: “90-ih smo bili pred veridbu i počeo je rat. Pokušao je da pobegne i ode kod rodjaka u Minhen. Noć pred polazak, ubijen je na pragu kuće”.

Generička osnova svake astrološke priče su planete položene u znaku. Recimo, oca će predstaviti Sunce u znaku; momka, ujaka, strica Mars u znaku; majku Mesec u znaku i tako redom.

Jasna ima Mars u znaku Bika u blizini zvezde C. Algol. Malo je devojaka sa ovih prostora, koje sa Marsom u znaku Bika, nisu volele nekog ko je bar poreklom iz Bosne.
Mars na zvezdi Algol ukazuje u ovom slučaju i na neku vrstu stradanja i gubitak života istog.

Dalje, sama Venera koja je zadužena za pitanja ljubavi je u znaku Bika u 12.polju u konjunkciji sa Saturnom, obavezno da i dužu vezu, ljubav, muškarca u ranoj mladosti sa kojim nam sudbina nije naklonjena, pa i blokadu bilo koje vrste i frustraciju.
U dvanaestoj kući i duboku tugu i zlo. Dvanaesto polje vlada izmedju ostalog i stopalima i desnim okom.
Momak koga je Jasna volela je imao problem sa desnim okom (vladar petog polja – ljubavnika, ljubavi je Sunce koje je u dvanaestoj kući).
Samo Sunce u znaku Ovna u dvanaestoj kući kod žene će često dati i muškarca koji planira put u Nemačku, Austriju, Švajcarsku pa i Dansku. Jedan deo Velike Britanije i čitavog Britanskog ostrva ima simboliku znaka Ovna. Kad već govorimo o Nemačkoj južni deo iste i grad Minhen su često naglašeni ovim znakom.
Tokom rata Jasna se preselila i došla u Beograd. Dovršila obrazovanje, radila, živela i godine provodila u samoći.

Doći će Jasna čovek bosanskog porekla (isti taj Mars je vladar 7.polja braka), čovek “izbačen iz svoje kuće” (na egzodus iz doma, kuće ukazuje kvadrat Meseca prema Marsu), čovek koji je daleko u inostranstvu (Sunce i Venera u dvanaestoj kući), čovek koji se bavi gradjevinom (Mars je u istom znaku sa Saturnom i vlada dvanaestom kućom – derivacije, ekstrapolacija 6/7), doći će preko drugarice ili sestre – Venera je u istom znaku.
I doći će krajem četrdesetih godina (Venera je u konjunkciji sa Saturnom što odlaže brak, Mars je u dekanatu Saturna koji odlaže dolazak partnera) i biće visok, crn, vredan (aktivan) čovek, sa karakterističnim belegom na vratu (Bik). Doći će i u kasnim prolećnim danima, jako jako toplim za to doba godine. I dobićeš zdravog dečaka (Sunce vladar polja dece).


Pre nekoliko dana me zove Jasna. Rodio se dečak.
Muž je rodom iz Mostara, živi u Nemačkoj i bavi se gradjevinom. Upoznala ih je sestra pre dve godine. “Zet” nam je radio sa sestrinim mužem, pa su se setili da ih “spoje”.
Eto - živi, zdravi i srećni mi bili.

Svako živi svoj horoskop, znao ili ne znao. Planete ne utiču ni na šta, one opisuju šta će biti.
Nema “magije” koja može “promeniti” unapred određen scenario događaja u vašem životu niti ima države koja može usporiti ili ubrzati ono čega mora biti.