Viktorija od Ujedinjenog Kraljevstva

  piše. Jovana Lučić-Gajić / tekst objavljen u ASTRO Magazinu, 2007.godine

    • Princeza Viktorija (Aleksandrina Viktorija) od Kenta je rođena u Kensington palati 24. Maja 1819. godine u 04:15 ujutru.

  Viktorijin otac Princ Edvard Avgust, umro je kada je imala osam meseci. Kralj Džordž III “Ludi” (kao i još neki članovi dinastije bolovali su od “porfirije”, koja je izazivala ludilo) deda princeze Viktorije, umro je slep i pomračenog uma, manje od nedelju dana po sinovljevoj smrti (dedu po ocu u ženskom horoskopu predstavlja Ascendent i Saturn – na Ascendentu Sunce na Mirfaku = pomračen um, ugrožen život …I Saturn do Plutona sa orbisom od 1* - smrt dede u prvoj godini života). 
  Krunu je nasledio Princ od Velsa, Viktorijin stric, Džordž IV. Vladavina Džordža IV zapamćena je po raznim porodičnim, finansijskim i političkim skandalima, tako da je popularnost kraljevske porodice u engleskom drustvu bila na veoma niskom nivou. Stričeve I ujake generalno simbolizuje Mars, VI i III polje (u ovom slučaju u XII polju u polukvadratu sa Suncem i Mesecom u momentu rodjenja – pad autoriteta, ugleda i sekstilu sa Jupiterom iz X polja – extravagancija, uz Ribe u IX-om od treće I politički skandali ).

  Iako je bila među prvima po pravu nasledstva, Viktorija je kao malo dete učena samo nemačkom jeziku koji je bio maternji i njenoj majci i njenoj guvernanti (Rak u vrhu III polja ukazuje da će prvi naučen jezik biti majčin maternji jezik) . Sa tri godine počela je školovanje na engleskom jeziku. U toku života naučila je da govori italijanski, grčki, latinski i francuski (dispozitor III polja Mesec u Blizancima).

  Osim nasledne titule Kraljice Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Irske, bila je prvi monarh koji je poneo titulu Carice Indije (Sunce na 2* stepenu na Mirfaku u Blizancima – dupla pozicija).

  Svog bududeg supruga, princa Alberta od Saks-Koburg-Gota (inače brata od ujaka – Lilit u vrhu IV u Raku zna dad a i INCEST), upoznala je kada je imala 16 godina (Jupiter vladar VII na 16*; Mesec po prim. Direkcijama u 16-oj godini 60* Cvor; Solarni povratak za 1834. Sunce, Venera, Cvor uVII solarnom – prvom natalnom polju, Mesec Solarnog Povratka u Strelcu u natalnoj VII kudi) . 
  Kralj Džordž IV se protivio ovoj vezi, ali njegove primedbe nisu urodile plodom. Njihov se brak pokazao kao izuzetno srećan.
  Viktorija i Albert su se venčali 10. Februara 1840. (prim direkcije za 20-etu godinu života: Venera 90 Jupiter vladar VII polja; Mesec 150* Uran – vladar Jupitera…
  Solarni Povratak za 1839. – Asc u Vodoliji na Jupiteru izlazi iz natalne X kuće - promena statusa, Solarni Jupiter u konjukciji sa Mesecom u 120 natalno Sunce/Mesec, Mars u VII polju - neophodnost prilagodjavanja novim uslovima života itd.) 

  Samo dva meseca po venčanju Viktorija je bila trudna. 
  Prvo dete, Kraljevska Princeza i Carska Frederika Viktorija, je rođena 21. Novembra 1840. godine. Još osmoro dece će biti rođeno tokom izuzetno srednog braka Viktorije i Alberta.

  Tokom “viktorijanske epohe”, Britanija je bila najmocnija vojna i ekonomska sila na svetu. Viktorija je 1876. godine proglasena i za caricu Indije, kako bi bila “ravna” svojim carskim rodjacima u Nemackoj, Rusiji i Austriji.

  Medju znacajnim reformama koje je sprovela treba pomenuti i uvodjenje zeleznickog saobracaja i pojavu prve postanske marke. Jedna verzija ove prve marke sa Viktorijinim likom, danas je pravo bogatstvo. U Britaniji je doslo i do porasta stanovnistva, a zapamceno je i da su cene bile stabilne.

  Na povoljne okolnosti narodu tokom vladavine nekog plemida ili državnika ukazuje Jupiter u 0*, 120* 60* ili parankvadratu koji je Viktorija imala.
  Potrebe da se uvedu reforme i omogudi perspektivnija sutrašnjica oslikane su Jupiterom u Vodoliji u X polju – polju statusa . 

  Viktorija je sa 39 godina vec postala baka (Merkur –deca u 120 sa Jupiterom; Saturn vladar polja unučića IX polja u 39-oj godini dolazi do Merkura) i nazvana “baka Evrope”, sva njena deca vencana su po evropskim kraljevskim kucama i imala je ukupno 43 unucadi u velikom broju evropskih vladarskih i
  plemickih porodica. 
  Njeni unuci bili su i nemacki car (Vilhelm II), kao i poslednja ruska carica (Aleksandra). Njen stil ostavio je neizbrisiv pecat i na nacin ponasanja i vladanja ostalih evropskih monarhija.

  Saturn do Plutona ukazao je i na “Zlu sreću jednoj od potomaka – unuka Aleksandra Romanova i njena porodica). 
  Na Viktoriju je pokušano sedam atentata (ja bih rekla osam ) i nijedan nije uspeo. 

  Dobro položeno Sunce sa Pars Fortunom u 60 sa Plutonom i Saturnom daruje zaštitu od metka i napada. Daruje joj život kao ženi i odnosi joj muškarce s kojima je u srodstvu ili braku
  (Sunce vladar IV). Jednostavan sistem preuzimanja energija.

  Dana, 9. decembra 1861. Albertu je dijagnosticiran tifus. Umro je 14. decembra 1861. godine u zamku Windsor u 42-oj Viktorijinoj godini života, baš kada je dispozitor VII polja po direkcijama došao do ekvidistanca izmedju natalnog Saturna i Hirona u Ribama (fatalna hronična bolest) i Plutona (smrt).

  Ako pogledamo Horoskop solarnog povratka i tranzite, baš 1861. je tranzit Urana (vladara dispozitora VII) stao na natalno Sunce-Mesec; Pluton boravio na Merkuru vladaru prve kuće, Sunca i Meseca – suočavanje sa dramatičnim gubitkom muža, smrt nas kao žene, “žena u crnom”.

  Kraljica je nosila crninu do kraja života. Izbegavala je pojavljivanje u javnosti i u narednih nekoliko godina retko se pojavljivala u Londonu. Njena izdvojenost joj je donela nadimak Udovica iz Vindzora.

  Umrla je u 81.oj godini života 22. Januara 1901, nakon 63 godine, 7 meseci i 2 dana vladavine, duže nego što je ijedan britanski monarh vladao pre i posle.
  Sahranjena je 2. februara. Počiva u Mauzoleju Frogmor, pored svog supruga.

  Ako pogledamo direkcije za 81-u godinu života direktivno Sunce gradi 120 sa Uranom iz natalne VIII kuće; Merkur vladar Sunca, Meseca I Ascendenta menja znak i krece ka IV polju –početak i KRAJ, Venera prema Jupiteru formira Keplerov aspect smrti I konačno Jupiter dispozitor VIII kuće staje na Merkura vladara Sunca/Meseca u trenutku rodjenja – sreću se život i smrt.

  Solarni povratak za 1900-tu godinu jasno opisuje dogadjaje. Natalni Ascendent izlazi iz solarne VIII kuće, Ascendent Solarnog Povratka u Škorpiji – Solarni Pluton u VIII, Mars u VI , tranzitni Saturn u Keplerovom aspektu smrti a Uran u opoziciji sa Suncem, Mesecom; - Sve naglašava KRAJ.

  Na danasnjoj listi potencijalnih naslednika britanskog prestola cak 510 osoba potice od kraljice Viktorije.
  Medju sadasnjim evropskim monarsima, njeni potomci su, pored engleske kraljice, i kraljevi Norveske, Svedske i Spanije, kraljica Danske, bivsi kraljevi Grcke i Rumunije, kao i sefovi bivsih vladarskih porodica Srbije (princ prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic), Rusije, Nemacke, Pruske, Hanovera, Hesena i Badena. 

   

   

   

 

Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. uredjivala je astrološku emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 
skype: joanna.lucic.gajic

 

 

© Copyright Jovana Lučić Gajić .All rights reserved by the author. It is forbidden to photocopy, scan, print, publish articles in whole or in part, without prior written consent of the author. Copyright law firm representing Đorđe Ćirić. Photo: Sanya Krstevska