TRANZITNA VENERA U KONJUNKCIJI SA SEVERNIM MESEČEVIM ČVOROM IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home tranziti planeta TRANZITNA VENERA U KONJUNKCIJI SA SEVERNIM MESEČEVIM ČVOROM
tranziti planeta

TRANZITNA VENERA U KONJUNKCIJI SA SEVERNIM MESEČEVIM ČVOROM

autor teksta: Jovana Bogoslovov - tekst objavljen juna 2019.godine pošalji email: jovanalg@yahoo.com

Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl.
Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve "sad, ovde i odmah".

Ketu ili Južni Mesečev čvor predstavlja naša ranija inkarnacijska iskustva, ali i poreklo i sve osobine naših predaka, koje nosimo genetskim kodom.
Najjasnije oslikava odluke donete u prethodnim životima, iskustva koja najsnažnije nosimo, stare slabosti na koje “padamo”, davno stečene talente, znanja i veštine.

Rahu je bukvalno rečeno opsednut stvarima i osobama iz materijalnog sveta.
Ketu pokušava da ih se oslobodi.Ketu “guta” sve gde god da se nadje.

Osnovna potreba Ketua je da se vrati na već “poznate stvari, osobe, znanja” i povuče se u osamu. Takodje, Ketu označava i uskraćenost, nesigurnost, strahove, “obezglavljenje”, telo bez glave, saznanje da nešto nije dobro za nas a opet nemogućnost da se otrgnemo od istog, čist užitak i telo demona.
Ketu suštinski sagledava stvari. ali je uvek nezadovoljan svim iz materijalnog sveta i neprestalno žudi za većim, višim, boljim. Večno nezadovoljan, neprestalno primećuje samo ono što nedostaje.
Ketu predstavlja sina, unuka. Vlada krevetom, izlaskom Sunca – zorom; i danom - nedelja. Vlada crnom i belom bojom.

Interesantno je pogledati Ketua u uporednim pozicijama sa nečijim planetama.
Recimo, u muško-ženskim odnosima Ketu na Veneri doneće odbacivanje, povredjivanje I napuštanje. Sasvim izvesno je da je ovo istovremeno karmički dug prema osobi čija je Venera napadnuta Ketuom. I Ketu će doći po svoje.

Ilustracije radi, rećićemo da će ovaj odnos krenuti osećajem Venere “znam da je ovo jako loše za mene, ali ne mogu da pobegnem od njega/nje”.
Kao magneto privučena Venera, obmotana telom zmije da ne može da pobegne od Ketua koliko god bila svesna da pati, opsednuta telom demona i strastvenim užitkom predaje, zasigurno će biti napuštena od Ketua.

Nečiji Saturn na vašem Ketuu, s druge strane, doneće neraskidivu vezi i odnos koji će doneti važne životne lekcije, teška i pomalo gorka iskustva, teret i neprijatnosti, beskorisne savete I sl. Za početak pogledajte u kojoj kući je smešten Ketu, na kom je stepenu i u kom znaku se nalazi. Nakon toga pogledajte aspekte sa drugim planetama.

Primera radi, tranziti čvorova u odnosu prema natalnoj Veneri, će se uvek ticati veza, partnerstva i našeg odnosa prema istim. Udruživanja, razdruživanja. Ona sudbonosna (karmička) spajanja i razdvajanja. Trenutak kada ostavljate nešto bez posebnog razloga, ili kada ulazite u odnos, nesvesno ne znajući da ste odabralni trenutak za emocionalno napredovanje bilo da je krajnji rezultat bol ili blagostanje.
To je onaj osećaj kad nekog prvi put vidite i sigurni ste da ga oduvek znate, ono osećanje da znate da vas jedna ljubav, jedan čovek/žena vodi samouništenju a da ne možete da pobegnete od te osobe. Ili onaj osećaj da ste konačno sreli osobu koju oduvek čekate, da ste se prepoznali na prvi pogled, da se razumete bez reči, i činite za drugu stranu sve ono što joj treba a da ne mora ništa da kaže.

Zapravo, dodir Venere i Ketua/Rahua je daleko interesantniji u uporednim horoskopima, daleko snažniji i daleko fatalniji. Neko to zove Karma, karmička veza. Opsednutost emocijom je ključna reč.

Ako govorimo o tranzitu, ovaj aspekt će iz korena promeniti vaš odnos prema emocijama, jer upravo sada, možete imati duboko lično emocionalno iskustvo, koje će vas zauvek izmeniti.

Venera i Rahu su suštinski dijametralno različitih Guna (oblika svesnosti).
Pa priroda Venere narednih dana dolazi do izražaja na nama nepoznat način.
Ukoliko osećate emocionalno nezadovoljstvo, porebu za većim, snažnijim, sadržanijim emocijama, eto Rahua kako se čuje u vama.
Verovatno osećate zadnjih dana duboko ukorenjenu potrebu za emocijama, razmišljate o nekom idealnom partner iz prošlosti, čak možda i osećate fizički dodir osobe iz vaše fantazije.
Ovo se naravno može manifestovati i kroz snove. Ako bi sada zatvorili oči i pokušali da osećate, mogli bi čak i da imate viziju savršenog ljubavnika ili partnera.

Rahu je uvek “nezadovoljan” i njegove krajnje namere u bilo kojoj vrsti delovanja, su nam najmanje poznate.
Trenutna “opsednutost” Rahua je težnja za telesnim uživanjem (seksom) i novcem. Ova “opsednutost” užitkom ili dodirom, može eskalirati i krajnjim nasiljem (psihičkim ili fizičkim), ako niste spremni da odgovorite na žudnju druge strane ili partnera. Istovremeno, vaša nezadovoljena potreba za emocijom može uroditi agresijom prema najbližim osobama iz okruženj
a.

Jovana Богословов

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220

Venera u znaku Jarca od 05. novembra 2021. do 06.marta 2022.

 • Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav.


Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 14.5K subscribers Subscribe