Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Tranzitna Venera, Merkur, Sunce i Mars u znaku Device
piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen: septembra 2017.godine,
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic, viber/mob: +381 61 1950953


Trenutno je na nebu aktivna konjunkcija Venere i Marsa o kojoj sam već pisala. 
No, ovu konjunkciju prati i Merkur u istom znaku i tranzitno Sunce koje napušta znak u kome se dešava konjunkcija.

Šta to znači? 
Da ponovim još jednom. Venera i Mars simbolizuju komplementarni par. Mars predstavlja impuls, strasti, želju, ambiciju i usmerenje, kao i sposobnost spontanog izražavanja istih. Venera, s druge strane, simbolizuje nagon za primanjem, davanjem, balansiranjem i odgovorom na nadražaje koji dolaze spolja. Venera će, dalje, kod oba pola, simbolizovati isposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. 

Pa počnimo redom.

UKOLIKO STE SLOBODNI ILI OTVORENI ZA NOVU VEZU, dobro obratite pažnju.
Tranzitna Venera u znaku Device (debilitirana u padu), ovih dana može insistirati na vezama iz kojih ima koristi, ali poput svake oštećene Venere, i ova će imati samo štete od istog. Dvotelesni znak Device (svi promenljivi znaci - Blizanac, Devica, Strelac i Ribe) uvećavaju broj osoba koje će doći na razmatranje. 
To će svakako bit ii veoma “glasne i ubedljive osobe” (glasni znaci su Devica, Blizanac i Vaga). Merkur je u istom znaku sa Venerom pa će elokventnost, govor kao i sposobnost uveravanja drugih obeležoće naredne dane. No, već 30.septembra, tranzitni Merkur prelazi u znak Vage čime će esencionalno oslabiti, pa od sposobnosti uveravanja, neće ostati ništa. Peregrirani Merkur (govornik, prevarant, lopov, lažov) kao i svaki peregrin će ostati bez nadležnosti, i nastaviće da priča zato što mora, onako bez krajnjeg cilja i motiva. Do tada, sve te reči (egzaltirani Merkur) su vrlo moćne, ali nisu sazdane da traju.

E sad da razjasnimo ko su ti ljudi koji narednih dana ulažu svu energiju, korak po korak, u vašem pravcu?
Mars u konjunkciji sa Venerom najčešće ukazuje na “izbodene”, utegnute, umišljene, bezobrazne, besne, uniformisane ili tetovirane muškarce. To su i oni muškarci koji se samoveličaju (Mars je u dekanu Sunca još koji sat), šepure i pokušavaju da glume autoritet, iako su generalno osobe koje uistinu nemaju nikakav kvalitet, najčešće prepuštene okolnostima (Mars je peregrin). 
Da se razumemo, nisu ovo ni naročoto lepi ljudi, ni ljubazni, ni bliski, ni slobodni (Venera je u kvadratnom znaku sa Saturnom), ali debilitirana Venera ne vidi situaciju dobro. Ali imaju nameri da dobro prebroje novac, i vaš i njihov (Merkur - brojati i Venera - novac u istom znaku). I upravo se zato ti muškarci(ili žene) pojavljuju kroz posao ili pokušavaju da vas uvuku u posao (Venera je u znaku Device). Na samom kraju, prezervacija ovakvog vida odnosa neće biti moguća jer Venera ide ka već pomenutom kvadratu prema Saturnu.

Naravno, potpuno iracionalne odluke zadnjih dana, u odnosima, izaziva i Mesec koji je u sredu napustio znak Device, u kome je boravio zajedno sa Marsom i Venerom.
Takodje, Merkur je zadnjih dana oporavljen od retrogradnog hoda još pod zracima Sunca što oslikava nemogućnost kvalitetnog razmišljanja. Ipak, Merkur u znaku Device, znaku svog sedišta zadržava kvalitet i neće biti sasvim narušen. Znači, svesni smo opasnosti, sumnjamo, na neki način prihvatamo situaciju u kojoj se nalazimo, ali s druge strane, nismo u mogućnost da sasvim slobodno i spontano delujemo. I ovo se naravno polako menja već sutra (22.septembra) kada Sunce napusti znak Device. 


E sad, šta UKOLIKO STE ZAUZETI,
U samoj osnovi tranzitni Mars simbolizuje impuls, napad, neprijatnost, inicijativu i oslobodjenje kroz delovanje. Marsa bi mogli da najjasnije dešinišemo terminom AKCIJA, CILJ, DELOVANJE. Ovaj aspekt do slovce oslikava sagledavanje “olupine” od odnosa u kome se nalazite i novi smer u kome ćete se najmanje pitati vi šta dalje. I konačni gubitak interesa, bar na dan dva.
Ovo je aspekt neprihvatanja situacije i nervoze oko situacije na koju ne može da se utiče. Sam Mars zahteva i malo više rafiniranosti i odredjivanje jasnijeg fokusa na cilj, bez obzira ko su akteri u samom činu.
Ovo je aspekt i naglog finansijskog troška na kuću ili nekog od ukućana zbog čega ćete “pokidati živce” i reći to nam sad baš i nije trebalo.

  


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953