Tranzitna Venera u znaku Blizanaca
od 23.juna do 18.jula 2022.godine

Jovana Bogoslovov astrolog: Jovana Bogoslovov


Astrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl. Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima.
Jer ona hoće sve "sad, ovde i odmah".

23.juna tranzitna Venera ulazi u znak Blizanaca u kome ostaje do 18.jula 2022.godine.

Narednih dana, igraće se “žmurke” sa osećanjima zaljubljenih.
Napunite baterije na mobilnim telefonima, spremite ravne cipelice za dugo koračanje, neki dinarčić viška za knjigu koju volite i ne zaboravite da spustite ton, i razvučete osmeh od uha do uha dok govorite.
Svaki vid komunikacije i emocionalnog odnosa, oživeće na trenutak.
Jer Venera u Blizancima kad voli - priča. A dok priča kao dete, ili se “mazi” dok priča, tad ste već pali u zamku. Pa ako te pita “jel hoćeš Plazmu ili čokoladnu bananicu?”, nemoj mnogo da se čudiš.
Ona nikada ne poraste u ženu, ona je devojčica zauvek. I nema ona živaca da čeka onog drugog da se smisli, pa će progovoriti ako treba i pet jezika za tren. SMS poruke, isprva “kratka” ćaskanja, mogu otići u nedogled, dok jednoj strani “ne pukne film”, sedne u automobil, autobus, avion, bicikl i ne prekine “agoniju”.
"Gubeći glavu" u pokušaju da shvatimo šta neko misli o nama, da razumemo ideju i koncept misli usmerenih ka drugima, da "uhvatimo" misaonu konstrukciju, i ostvarimo emocionalno-verbalnu razmenu. Površne veze su sada neminovne, veze na putu, preko rodjaka, pisama, na ulici... neminovno je i dupliranje partnera.

13.jula 2022.godine tranzitna Venera će doći do trigona prema Saturnu.
Ovih dana ćete se prisećati svih prošlih ljubavi, svih prošlih odnosa i imaćete želju da za tren, iskreno i brzo vratite sve na početak.
Ako odete kod frizera, vratićete se i na neku staru frizuru ili boju koju odavno niste imali.
Ako birate cipele, naći ćete negde u uglu kuće, baš one koje odavno niste nosili. I tako redom.
Ovaj aspekt ukazuje na uobličenje bilo koje vrste odnosa (ljubavnih, prijateljskih, partnerskih).
Šta god da čekate danima unazad, koga god da čekate, ovih dana možete sačekati i ostvariti konkretniji dogovor.
Vraćanje na osobe iz prošlosti, osobe sa starosnom razlikom i osobe koje su u daljini danas se mogu pojaviti niotkuda sa konkretnim planom.
Ako bar na tren ne osetite poverenje ili pouzdanost u onome što priča druga strana, zaista se danas možete i potpuno povući.
Dalje, ovaj aspekt generalno pokazuju i izvesnu vrstu samostalnosti i požrtvovanosti u prijateljskim ili ljubavnim odnosima i svemu što je stabilno i čvrsto, kao i distanciranje od nesigurnih situacija i gubitak bliskosti sa ljudima sa kojima smo u prošlosti imali negativno iskustvo.
Skladan aspekt predstavlja i neku vrstu smirivanja kriza u partnerstvu. Upravo onaj osećaj kad na tren, bez većeg povoda “spustite loptu” i pokušate da se potrudite, umirite i u osobi koja vas zanima ili sa kojom ste u nekoj vrsti odnosa pronadjete mirnu luku.
Ako ste u situaciji da birate izmedju izazova i stabilnosti partnera koji na neki način očekuje i nudi stabilnost, sada ćete za tren zastati i zapitati se “šta to ja radim” i čvrsto ćete se držati stabilnog, predvidljivog, pouzdanog, naklonjenog partnera. Jer ovo je aspekt i osećaja dužnosti, krivice i “igranja na sigurno”. A ovo je i aspekt vernosti i lojalnosti.

"Sav smisao Venere, položene u ovom znaku i njenog uticaja se nalazi u jedinoj i osnovnoj potrebi da ljubav, uvek bude igra. Venera ovde, nije sposobna da zaista duboko doživi, ni tragični zanos ljubavi, ni strasnu, opčinjenu, euforičnu zaljubljenost.
Igra je suština. Ona ne poznaje tugu, ni slepi zanos strasti, neprestano opčinjena da na gotovo dečiji, zavodljiv način, smešeći se ljupko, radosno, veselo zavodi, poput kakve interesantne, inteligentne, uvek znatiželjne, nasmejane, srednjoškolke, zaljubljene u sebe i svoju igru, svesne da svojim šarmom, duhovitošću, prozračnom gracioznošću, može zavesti svakoga.
Njena suština je upravo u tom mladalačkom zanosu i u svesti da, emotivno nije sazrela i da to nikada neće biti i u tome, da tek spolja dodiruje i mazi ljubav. I tu će se, tokom života, naći sve njeno nespokojstvo, ali i nada, ispod koje, ma koliko godina imala, još uvek živi, gotovo dečačka potreba za zavođenjem, igrom, osmehom, koji je zavode i koji je jedino mogu zavesti, mrzeći dosadu ili sve drame, koje istinska ljubav donosi. .” G.Milekić