Tranzitna Venera u znaku Vage od 28.oktobra 2020.godine


Venera je druga planeta u Sunčevom sistemu. Kao oličenje rimske boginje ljubavi (po kojoj je dobila i ime), blistavo sija na nebu, pa predstavlja i "treće svetlo telo". U narodu je poznata kao Zornjača, Večernjača ili zvezda Danica. Posle Sunca i Meseca, to je najsjajniji planetarni objekat na nebu.
U Vavilonu, planetu Veneru su izdvajali od ostalih planeta i obožavali je kao člana trojstva (Veneru, Mesec i Sunce). Ne tako davno, u Polineziji su Zornjači - Veneri, prinosili žrtve. U rimskim kolonijama nazivana je Lux divina (božanska svetlost). 
Astrološki posmatrano Venera simbolizuje sestre, devojke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu, vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, težnju za brakom, hranu, slatkiše, šećer, kružne predmete, kolo. Osobe sa naglašenom Venerom u horoskopu sa nadarene za osmeh, zadovoljstvo, ljubavne odnose i sl. 
U odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa.

William Lilly o Veneri kaže:
“Kada je dobro postavljena: tada significira tihu i mirnu osobu, koja nije sklona svadjama, prepirkama, bučnim raspravama, nije potkupljiva, već dobrih manira, privlačna i ljubazna. U svom ponašanju ima nečeg veselog i ljupkog, lepo se izražava, slatkorečiva, ako je i sklona nekom poroku pre će popiti malo više nego da bude proždrljiva. Lako se uplete u ljubavne veze; revnosna, muzikalna, uživalac dobrih zabava, maskenbala, pozorišta kao i okrepljujućih kupki; ipak ni u sta ne sumnja pa je lakoverna i naivna, ne voli da radi – posebno ne teže poslove; održava svoja prijateljstva, razdragana je, čedna, ali se često desi da bude ljubomorna bez nekog posebnog razloga. Kada je loše postavljena: tada je buntovna, snob, celu sebe predaje raskalašnom življenju i lošem, razvratnom društvu; podatna je, ni šta ne ide u prilog njenoj reputaciji, žudi za nedozvoljenim vezama, amoralnim, incestoidnim, često daje preljubnika-cu koji idu ¨sa cveta na cvet¨ . Nema vere, nema ugleda, nema časti; troši svoja dobra u kafanama, javnim kućama… Privlači lenje, beskrupulozne, bludne ljude; ne brine o svakodnevnim životnim stvarima, niti o bilo čemu svetom i religijskom, već je više ateista…”

Venera u Vagi, ne ume da bude sama. Treba joj uvek “druga polovina” kako bi napravila savršen balans. Čak i našminkana, Venera u Vagi, deluje prirodno i skladno. Venera u Vagi je spremna na kompromis, i “progutaće sve” izuzev estetskih propusta i propusta u vaspitanju druge strane. Venera u Vagi, ne podnosi ultimatum, niti pritiske bilo koje vrste, te voli da sama odabere, bez obzira da li je u pitanju prijateljstvo ili ljubav. Pokušava da izbalansira svaki odnos i sagleda stvari iz nekoliko uglova, zbog kojih često izgleda kao neodlučna ili previše taktična.
Venera u Vagi je kolebljiva dok ne donese konačnu odluku i opredeli se za nekog u emotivnom životu. Zaljubljuje se u ljubav i pažljivo bira one koje će da voli. Rafiniranog je ukusa, i poštuje manire kod partnera. Venera u Vagi je “klasično” vaspitana, pa i ako želi da vas odalji od sebe, učiniće to tako da vi ni ne primetite da ste “višak”, uvek ostavljajući “otškrinuta vrata” za novi pokušaj.
Ali, Venera u Vagi, ne zna da se “brani”, pa ako je druga strana dovoljno spretna, eto šanse da popusti pred svojim kriterijumima i napravi presedan. Udvaranje je prioritet za ovu Veneru, pa ako tu padnete na ispitu, teško da ćete kasnije imati šanse. Dakle, udvarajte se postojano, nenametljivo i dugooooo.
Kada se odluči za nekog, postaje lako prilagodljiva, potrebama druge strane, spremna za bezuslovno prilagodjavanje i udovoljavanje partneru.
Svaka Venera u Vagi ima osetljivu kožu i ledja. Uz osetljivu kožu, najčešće ide i problem sa alergijama. Elem, maženje osnovna strategija! I trudite da se mazite sa Venerom u Vagi, koliko god možete.
Venera u Vagi ne podnosi viku i agresore, ali se u iste, najčešće i zaljubi.
Venera u Vagi voli biser, diskretan parfem, poklone, belu ružu ili orhideju (ukoliko je ženskog pola), pa trk u cvećaru! I samo pažljivo sa ovom Venerom.
Žena sa Venerom u Vagi je retko lepa. Najčešće je umiljata, slatka ili nežna. Naravno, aspekt prema drugoj planeti, stepen na kome se nadje Venera, sve može da promeni. Venera u Vagi se zaljubljuje u umetnike, pravnike, ekonomiste ali i zauzete osobe. Venera u Vagi je prava žena za uspešnog muškarca, kome bi organizovala prijeme, šarmantno i taktično zabavljaja poslovne partnere i sl. ovo je sigurno dana, koje se niko ne bi stideo. Šta više.
Muškarac sa Venerom u Vagi obraća pažnju na svaku sitnicu kod suprotnog pola, koketira, i dovoljno je samo da vidi neuredne nokte, na primer, i završio je sa vama. Privlače ga elegantne, graciozne i diskretno našminkane žene.
Sama Venera u tranzitu kroz znak Vage, će aktivirati povratak sklada, rafiniranosti i osećaj za meru. Zaljubljivanje kreće. Jačanje potrebe za kontaktima i razmenom emocija dolazi na red. Šarm i ljubaznost rastu. Potreba za harmonijom u okruženju, bogatstvo mirisa i boja, naravno i velika odbojnost prema konfliktima.