Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajicAstrološki posmatrano Venera simbolizuje ljubav – sposobnost da volimo i pokazujemo ljubav. 
Simbolizuje i sestre, devojke, ćerke, lepotu, potrebe, uživanje, gracioznost, senzualnost, sklad, mir, harmoniju, komfor, umetnost, muziku, nakit, socijalne odnose, smisao za estetiku, boje, kulturu i vaspitanje, saradnju, dogovor, poklone, grlo pa i hranu, slatkiše, šećer, začine i sl. 
Venera vlada i hormonima - tiroidom (Bik), štitnom žlezdom (Vaga), hipofizom (Lav).
Venera vlada i diplomatijom, politikom i izbornim procesima. 
Venera je materijalna I koristoljubljiva. Vlada i materijalnim obiljem i hranom kao i začinima , vlada i umetnošću i talentima. Jer ona hoće sve SAD I OVDE i ODMAH. 
Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada.  Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav. A Venera vlada i brakom I samim ulaskom u brak.

Venera u znaku Jarca traga za sigurnošću u bilo kom vidu odnosa. Naizgled, ljudi okamenjene (savršene) i klasične lepote (Rock Hudson, Richard Burton, Elvis Presley, James Dean, Julianne Moore…) ili srca, su daleko postojaniji i posvećeniji nego što se to čini na prvi pogled.
Venera u znaku Jarca se u privatnom životu koncentriše samo na ono šta je realno, sigurno i moguće. Voli tradiciju, običaje, voli da čeka, da planira.
Venera u Jarcu ne razume prenemaganje, suviše “slatkih priča” i sl.
Venera u Jarcu traži konkretno delo od strane voljene osobe, ali i bliskih ljudi. Venera u Jarcu se retko zaljubljuje na prvi pogled, i treba mnogo toga da se usaglasi pre nego što se odluči, da svoje srce pokloni nekom.
Odličan je strateg i moze vas držati na distanci godinama, dok se ne uveri u vašu naklonost i poverenje ili dok se ne stvore svi materijalni uslovi da veza zaživi bez prepreka. 
Snažno proživljava sukob emocija i ljubavi sa jedne strani, i ambicije i dužnosti, odgovornosti prema drugima i sebi sa druge strane.Venera u Jarcu je konzervativna i najčešće se “pravda” poslom i obavezama. 
Na prvom susretu sa Venerom u Jarcu, najčešće ćete pričati o karijeri, poslu i dugoročnim planovima za iste aktivnosti.  Venera u Jarcu voli vredne i ambiciozne osobe, pa se lako zainteresuje i za šefove, nadredjene ili jednostavno uspešne ljude.
Ova strpljiva, Venera u Jarcu, će vas možda dovesti u situaciju da razmislite šta uopšte očekuje od vašeg odnosa, ili jednostavnim rečnikom, šta uopšte hoće od vas. 
Kadkad će se činiti da bi samo da bude tu, u vašoj blizini, da želi da vas sputa, organizuje, zauzda; dok će se sa druge strane pokazati kao vrlo strasna i vrlo strpljiva ljubavnica/ljubavnik.
Venera u Jarcu se “zagreva” kao stena, pa kada se zagreje, trebaju godine da se “ohladi”. Pa je i vraćanje na staro, čest slučaj, ali i duge i postojane veze, koje odolevaju svakom iskušenju.
Venera u Jarcu obično traži partnere sa razlikom u godinama ili drugim rečima zrele partnere. 
Žene sa ovom pozicijom u mladosti privlače stariji partneri, u zrelijim godinama mladji. 
Muškarac sa Venerom u Jarcu će tragati za starijom partnerkom, rado će je zaposliti ili joj jednostavno ponuditi “zaštitu”, odnosno ponudiće joj materijalnu sigurnost kao znak naklonosti. 
Venera u Jarcu teško napušta veze u kojima se nalazi, što ne znači da nikada neće. Ali, pre izlaska iz bilo koje vrste odnosa, Venera u Jarcu je istrpela sve prepreke u odnosu i sačekala pravi trenutak, čak i za napustanje.
Svaka Venera voli nekog ili nešto, svaka Venera je talentovana za neku umetnost. Venera u Jarcu je idealna za sve vidove “starih” umetnosti, vajanje, glumu, gradjevinu, klasičnu ili pop muziku.
Dalje, već zavisi od ostatka horoskopa... mora se sve videti: dekada, aspekti, pozicija u polju i značenja kuća kojim vlada ova Venera.  


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953