Retrogradni Saturn u znaku Vodolije do 11.oktobra 2021.godine


Dana 22.marta 2020.godine tranzitni Saturn je ušao u znak Vodolije i boravio u istom do 1.jula, kada se na kratko vratio u znak Jarca, da bi se od 17.decembra 2020.godine oko 6.04am, ponovo vratio u znak Vodolije u kome će boraviti do 7.marta 2023.godine.
Kao što se Jarac materijalno ustoličuje koristeći Saturnove zakone granica i struktura, tako tranzit Saturna kroz znak Vodolije definiše ideje i koncepte koji dugoročno nose stabilnost čovečanstvu.

Tranzit Saturna kroz znak Vodolije u narednim godinama doprineće na opštem planu mnogo čvršću odlučnost pojedinaca, ali i grupa (naroda), kako bi se ostvarili kolektivni ciljevi.

Saturn na nekom ličnom planu, predstavlja štednju, disciplinu, ograničenja i patnje.
Saturn nas dovodi do prepoznavanja negativnih obrazaca i razvijanja odgovornosti i potrebe da iste promenimo. Snažan i dobro postavljen Saturn u natalnoj karti će pokazati mogućnost da se izdrže udari i teškoće života, kapacitet za naporan rad, snažno osećanje odgovornosti ili ozbiljnost.
Loše postavljen u znaku, kući ili aflikovan Saturn može pokazati poteškoće u suočavanju sa odgovornostima, mentalnu patnju, izolaciju ili samoizolaciju, anksioznost, zavisnosti i hronične bolesti.
Saturn u tranziti kroz naše natalne karte, najčešće ima tendencu da odloži ili uspori ostvarenja, ali i da "oteža" oblasti života na koje utiče posmatrajući kuće kroz koje tranzitira i prirodu planeta koje aspektuje. Njegove "loše tranzitne" uticaje možemo pozitivno kanalisati putem posta, izolacije i rada na sebi.

" Mi smo blagoslovljeni darom slobodne volje, koja je zaista blagoslov, kako bi bili u stanju da biramo kako ćemo postupati sa onim što je nepromenljivo u našim životima (Dridha), ono što traži napor da se promeni u našim životima (Dridha-Adridha), i ono što se lako menja (Adridha). .."

Saturn je retrogradan 140 dana, pet dana je u “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac hoda iz direktnog u retrogradno, i isto toliko dana je “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac iz retrogradnog u direktni hod. .

U nedelju 23.maja 2021.godine tranzitni Saturn je krenuo retrogradnim hodom.

Retrogradni Saturn pokreće nemire, destrukciju, blokade, nasilje, mržnju, povlačenja, ruši dosadaše sisteme, vraća vreme unazad, vraća zavist, ruši ambiciju i donosi ozbiljne gubitke na berzi.
Na ličnom planu retrogradni Saturn u vazdušnom i fiksnom znaku Vodolije, nanovo će dovesti život, slobodu, ljudska prava, grupe, zajednice, revoluciju, podršku, progres i humanost na “ispit” izdržljivosti.
Ovo je prvenstveno slika vraćanja na probleme koje smo zaboravili! Važno je preispitati limite (ograničenja) i odgovornosti! Šta je normalno, šta nije. Šta je humano, šta nije.
Sada, budite ekstremno disciplinovani i postavite sebi najteže zadatke.
Svedite svoje troskove na minimum, povucite kardinalne rezove na poslovnom planu i konačno “čistite đubre iz svog dvorišta” i rešavajte privatne dileme, jer ćete osetiti da se stvari dešavaju van bilo čije kontrole.

Dužnost, lojalnost, izdržljivost, strepnja, postavljanje ličnih granica i preuzimanje odgovornosti dolaze na red. Društveni inžinjering nastavlja po planu.
Ovaj retrogradni hod Saturna će pomoći da se finišira sve što je ostalo nedovršeno i daće nam dovoljno vremena da se oslobodimo svega što nije valjalo u svakodnevnom životu.
Ovaj hod Saturna će pomoći i da “poguramo” van svojih mogućnosti mnoge planove i ostvarimo iskustvo koje će značiti u vremenima koja dolaze.
Stagnacije po pitanju pozicije i finansija će sada doći na red. Kočenja i usporavanja po pitanju prodaja nekretnina kao i odnosa unutar grupa i porodice takodje, kao i otežanja u novim poduhvatima koji će se ticati rada i posla.

Spremite se da suzite "vidike", prilagodite promene novim uverenjima ali i planovima, napravite “novi krug” u obrazovanju, organizaciji u kojoj stvarate ali i rasčistite sa nepotrebnim ograničavanjima i zauvek promenite pogled na svet.

Autor:
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.