Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic
Mesečni horoskop za jul 2017.godine
piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen juna 2017.

Ovan: 
Posao: iako vam se čini da od sredine aprila nema napredka na vašem poslovnom planu, vesti koje čekate vezane za promenu posla, su na pragu realizacije. Samo još da ste vi sad zainteresovani da za par hiljada preuzmete deset puta više stresa i odgovornosti. Serija razgovora na koje budete išli početkom jula ostaviće vas u dilemi, koju poziciji na kraju da izaberete. Kada bi samo druga strana znala da vas u ovom momentu uopšte posao ne zanima, da ste premoreni i da bi rado na poduži odmor. Ukoliko ste nezaposleni, od 13.jula je moguća ponuda za posao vezan za trgovinu ili turizam.
Ljubav: Ako ste zauzeti, potrudite se da izbegavate sukobe sa postojećim partnerom od 18.jula. Sada su moguće velike promene na ljubavnom planu, pa bi trebalo da budete tolerantniji prema partneru koji bez vas ni “pertle ne zna da veže”. Zauzeti Ovnovi su opterećeni depresijom i praznim pričama koje dolaze od strane partnera. Ipak kraći put na koji moćete da odete, bi popravio u osnovi odnos. Ukoliko ste slobodni, mladji muškarac sa puta kreće u vašem pravcu. Proverite samo da li je isti zauzet, da ne bi bilo iznenadjenja krajem meseca.
Zdravlje: Dobro se osećate

Bik: 
Posao: tranzitni Mars prelazi u vaše 04.polje, krajem jula, i ukazuju na mogućnost da iskusite dodatnu finansijsko opterećenje kroz porodicu, ili će vam nagomilati računi ili obaveze oko kuće. Sredinom meseca su moguća i vraćanja na tihe konfliktne situacije sa nadredjenima i kolegama pa i nedostatak razumevanja i podrške od strane partnera. Finansijska opterećenja su moguća od strane najbližih, a osećaj "stezanja kaiša" je naglašen i ovaj mesec.
Ljubav: tranzit Venere kroz znak Blizanaca od 05.jula i tranzit Marsa kroz vaše 03.polje do zadnje nedelje jula, dovodi emocije u prvi plan. Ukoliko se nalazite u ozbiljnijoj vezi, ovaj period bi mogao da donese pomalo ishitrenu verbalnu reakciju sa vaše strane, i "napad" ljubomore sa strane partnera. Od kraja jula emocije će biti daleko harmoničnije, a planovi za zajedničko letovanje može popraviti narušene odnose iz prethodnog perioda. Slobodni Bikovi, mogu sredinom meseca upoznati interesantnu osobu na poslu i započeti intenzivnu komunikaciju sa istom. Ne ubrzavajte razvoj odnosa, i pokušajte da ne gubite strpljenje sa istom.
Zdravlje: prolazne glavobolje.

Blizanci:
 
Posao: Nalazite se u poziciji kada ste vrlo oprezni, osluškujete i testirate svoje poslovno okruženje. Trudite se da utvrdite svoju poziciju, i niste preterano oduševljeni trenutnom situacijom, pa u tajnosti pravite planove za dalje poteze. Velika većina Blizanaca je gubila posao ili poziciju od maja. Sada je vrlo važno da ostanete hladne glave i da se ne zalećete preterano u velike projekte. Igrajte na sigurno i sa proverenim ljudima. Vaša spretnost u komunikaciji i sposobnost da se prilagodite svakoj situaciji će vam biti od velike koristi, naročito ako ste nezaposleni. Od kraja meseca će vam se otvoriti mogućnosti i pregovori koje vodite početkom meseca mogu doneti novi ili bolji posao od kraja jula. Finansije su – nikad gore. Vodite računa na dugovanja.
Ljubav: Okupirani ste emotivnim pitanjima i dilemama. Otvoreni ste i za druženje, pa će vam ovaj mesec biti ispunjen lepim susretima, kao i obnavljanjem kontakta sa nekim koga niste dugo videli – tranzitna Venera je u Vašem znaku ali I u opoziciji sa Saturnom. Niste sigurni u svoje odluke, pa puštate da stvari teku svojim tokom i prepuštate drugoj strani da organizuje vezu. Ako ste slobodni, susreti sa interesantnom osobom će vas potpuno osloboditi sumnje koju ste imali. Ako ste zauzeti, smanjite tvrdoglavost i inat, prepustite se partneru, ovo je idealan period da rešite probleme iz prošlosti.
Zdravlje: kašalj i problem sa grlom.

Rak:
 
Posao:  do 20.jula ćete imati snažan osećaj da radite napornije nego ikada a da rezultati izostaju. Velika većina Rakova će intenzivno razmišljati o kreditu za “nedaj Bože” ili će intenzivno štedeti svaki dinar /euro u kutku svoje spavaće sobe, plašeći se neizvesnosti. Opšti osećaj premora, mnoge mladje Rakove će uvesti u situaciju da razmišljaju o promeni posla ili delatnosti. Smučili su vam se stresovi i razmišljate o tome da se konačno bavite nečim što volite. Kakve god planove imali, pričekajte jesen a sad se ipak orjentišite na planiranje odmora. Koliko dugo niste bili na letovanju? Znam. Nemate s kim. Nadjite. Odmor vam treba.
Ljubav: tranzitna Venera u dvanaestom znaku od vašeg sunca od 05.jula, će doneti pravo osveženje svima koji su usamljeni, naročito onima koji su i dalje zarobljeni u isčekivanju muškarca iz prošlosti. Emocionalno zadovoljstvo se, tokom meseca, dosežete sitnim stvarima - privatne zabave, druženja ali i ozbiljnom šansom da se ostvari tajna ljubavna veza kakvu odavno priželjkujete, sa nekom osobom iz prošlosti. Vaša dečija otvorenost, pa i naivnost, može uzrokovati nevolje ukoliko ste već u nekom obliku zajedništva a pokušate da koketirate sa drugom osobom. Vraćanje na osobu koju odavno znate, a čak vam je bila i antipatična neko vreme je moguće. Ukoliko dugo isčekujete razrešenje u nekom nejasnom odnosu, iza ovog jula imaćete čemu da se radujete.
Zdravlje: prolazni problemi sa urogenitalnim traktom.

Lav:
 
Posao: Zbog velikog angažovanja i truda dobijate pohvale od nadredjenih. Svi su svesni da trenutna situacija nije najpovoljnija, ali vi uspevate da izvučete maksimum. Finansije nisu na zavidnom nivou, ali vam se može desiti povraćaj novca na koji ste skoro i zaboravili. Imaćete bar dva neočekivana dobitka krajem meseca. Manje nesuglasice sa saradnicima će se brzo rešavati bez obzira što će vas na trenutak izbaciti iz takta, vama ne pada na pamet da gubite dragoceno vreme na prazne priče. Veliki uspeh možete imati kroz poslove sa strancima, a ukoliko planirate veliko poslovno povlačenje – stranci će opet imati udela u tome. Treća nedelja jula će doneti vrlo pozitivne preokrete i ponude, pa gledajte da brzo reagujete.
Ljubav: ukoliko ste usamljeni, partnerski odnosi će tokom jula biti vrlo dinamični i strastveni. Jun je uneo potpunu destabilizaciju u odnosima I na tren je druga strana pokušala da vam poremeti osećaj sigurnosti. Tokom jula, interesovanje suprotnog pola vas može zbuniti, pa nećete znati za koga da se opredelite. Može vam se ukazati mogućnost veze sa osobom koja je vezana za inostranstvo, ali ko god da se pojavi sada u vašem životu od 17.jula vaše interesovanje ili veza će morati da ima neku notu tajne. Finansijske nevolje remete odnos, pa ako partner ponudi putovanje bilo kog tipa, pokušajte da izbegnete odgovor “ja mrzimmmmmmmm socijalu”.
Zdravlje: vrtoglavica.

Devica:
 
Posao: umorni ste od ljudi, kolega i svakodnevnog bavljenja poslom. Ipak  druga polovina jula će nametnuti više obaveza nego što očekujete ali i ozbiljno napredovanje bar na pozicionom planu stiže. Ulaganja u kuću ili trošak oko porodice biće aktuelan sredinom meseca pa prištedite pare.
Ljubav: rodjeni u prvoj dekadi Device polovinom meseca mogu osetiti značajnu promenu na ljubavnom planu. Osoba koju možete upoznati preko prijatelja postaće veoma važna za vas, isto toliko koliko i neko iz prošlosti ko vas se od skoro “setio” i aktivirao strah da ako propustite priliku možete ostati sami zauvek. Zauzete Device koje se inače više bave poslom i familijom nego partnerom, sada će imati jako prijatan period pa možda se i prisete šta ih je nekada privuklo voljenoj osobi.
Zdravlje: prolazna upala sinusa.

Vaga:
 
Posao: Vreme je da završite jedan poslovni ciklus i da probate da se oprobate u nekim malo drugačijem sistemu poslovanja. Neko vreme osećate da ste umorni od trenutnog posla i potrebna vam je promena. Unesite neku novinu u vaš život, makar u obliku hobija ili napravite novi poslovni plan. Samo na taj način ćete biti zadovoljni, a novac će se racionalniji i zaradjivati i trošiti. Od 20.jula imate podršku prijatelja koje svakako treba da saslušate i prihvatite neke njihove ideje. Finansije nisu na zavidnom nivou, ali vas ipak očekuju sredinom meseca par novčanih dobitaka koji će vam pomoći da rešite zaostala dugovanja.
Ljubav: do 05.jula mogu vas uznemiravati neočekivani postupci aktuelnog udvarača ili partnera. Medjutim, sredinom meseca dobićete poziv osobe na koju ste odavno zaboravili pa ćete imati veliku šansu za ljubavni zaokret posle 15.jula. Ako ste slobodni, povratak osobe iz prošlosti će vas potpuno promeniti i vratiti vam osmeh na lice. Krajem jula, ljubavni odnosi će biti ispunjeni sa mnogo poruka, telefonskih razgovora, susreta, ali sve do kraja meseca nećete znati na čemu ste. Svakako ćete privlačiti pažnju suprotnog pola, pa pažljivo birajte, za vas će biti zainteresovane najmanje dve osobe.
Zdravlje: Nervoza i nesanica.

Škorpija
Posao: Do polovine jula očekujte prijatnije okruženje na poslu i lakše uslove rada. Možda će pretpostavljeni biti na odmoru, pa ćete svi lakše disati.  Najviše uživanja ćete imati upravo u radnom okruženju, zato što će vam ostala životna polja biti uzdrmana. Pravićete usluge kolegama, pa se može desiti da ostajete i duže na poslu nego što treba.  Manji novčani dobitak početkom meseca će otići na plaćanje starih obaveza. Krajem meseca će vam se vratiti snaga, tek tada ćete moći malo jasnije da vidite svoju poziciju na poslu. Ako ste nezaposleni od kraja meseca vas očekuju poziv od muške osobe koja će vam ponuditi zaposlenje.
Ljubav: Slobodni Škorpioni će do kraja prve nedelje jula biti emotivniji nego inače, skloni suzama i ranjivi. Naravno, to niko neće videte. Ko bi rekao? Pogadjaće vas svaka sitnica, sve ćete shvatati lično i ulazićete lako u svadje. Početak meseca je vrlo nestabilan na svim poljima, a posebno na emotivnom planu. Bićete skloni eksplozivnim i grubim reakcijama koje ćete ispoljavati prema ukućanima i najbližima. Partner će biti zatvoren i hladniji nego inače što vas može još više iritirati. Budite svesni da je ovo prolazan period i nemojte da zbog sitnica izgubite nekoga koga volite. Krajem jula dolazi konačno I vaših pet minuta.
Zdravlje: Prolazni problemi sa varenjem.

Strelac:
 
Posao: Toliko ste samouvereni da izazivate ljubomoru i konflikte u poslovnom okruženju. Medjutim, konačno vam se vratio fokus, tačno znate šta želite da postignete, pa vešto odolevate svim izazovima. Vrlo je važno da brzo reagujete i možda razmislite o obnavljanju neke poslovne saradnje sa prijateljima, koja vam može pomoći u vezi novih kontakta. Odlučili ste da se rešite svih finansijskih dugovanja i potpuno ste se predali poslu. Budite hrabri, vaših pet minuta dolazi u drugoj polovini meseca, nemojte odbijati nikakve poslovne ponude, makara bile i kratkoročne.
Ljubav: Neko vas opasno izaziva i kao da je samo pitanje trenutka kada će se strasti razbuktati. Rasplet će biti više nego buran, ipak je prva polovina meseca period za strastvene ljubavne preokrete. Posebno što se neke i stare emocije mogu vratiti potpuno neočekivano i izazvati kod vas istu želju kao nekad. Ako ste zauzeti, partnerski odnos će biti pun oscilacija. Druga strana je malo osetljiva, pa ćete morati da pokažete više pažnje i emocija da bi vam odnos bio skladan. Partnerove promene raspoloženja će vas zbunjivati i nervirati sve do kraja meseca.
Zdravlje: Manji problemi sa bešikom.

Jarac:
 
Posao: u fazi ste završavanja sa starim poslovnim obavezama i planiranjem novih poslovnih projekata. Početkom meseca možete imati osećaj da vam neko i dalje podmeće nogu od kolega, medjutim posle 18. jula dolazi dugoočekivani uspeh i priznanje. Iznendiće vas lepe vesti sredinom meseca, bićete u malim dilemama u kom smeru da krenete zato što će iskrsnuti prilika za novi posao. Poslušajte savet bliskog prijatelja u vezi vaših dilema. Finansije su u blagom porastu. Od 25.jula će vam iskrsnuti lepa prilika da odete na put sa prijateljima potpuno neočkivano i van vaših planova.
Ljubav: do 25.jula bićete emotivno zatvoreni. Ljubav će vam biti u drugom planu, osim ukoliko želite da se svadjate sa bivšim partnerom. Krajem meseca Venera ulazi u vaše polje partnerstva, što će vam vratiti osmeh na lice, a i vašu želju za druženjem i kontaktima. Može vam se dopasti osoba koja na prvi pogled deluje malo uobraženo, ali će se taj odnos vrlo brzo razviti u lepu vezu, ako ste slobodni iskoristite svoj šarm koji će biti naglašen u ovom periodu. Zauzeti Jarčevi razmisljaju o zajedniškom putovanju sa partnerom, ali im iz misli ne izlazi propuštena šansa iz prošlosti i poziv iste osobe. Kraj meseca će doneti prolazne svadjice, partner će smatrati da su stavovi koje ima ispravni, a vama ponos neće dati da se izvinete i tako izgladite odnose na brži način.
Zdravlje: Prolazni problemi sa kičmom.

Vodolija:
 
Posao: Pojavljuje se mogućnost poslovnog udruživanja koje ne treba da odbijate. U ovom trenutku je za vas najbolje da funkcionišete u grupi kao tim, nego individualno. Pažljiva procena i odabir ljudi sa kojima ćete saradjivati vam može mnogo pomoći. Pokušajte da do kraja meseca rešite započete poslovne dogovore i planove, nemojte ništa ostavljati za naredni mesec, jer narednog meseca će vam mozak biti na – godišnjem odmoru. Finansije se popravljaju, ali kako vam novac dodje tako i ode. Pokušajte da napravite bolji finansijski plan.
Ljubav: Preispitujete nečije ponašanje, niste potpuno sigurni u emocije, zapravo vam nije ni jasno šta se tu tačno dešava. Da li je to samo prijateljstvo ili ljubav? Odgovor koji ćete dobiti biće više nego direktan. Zato bolje i ne pitajte, nego “hvatajte neprijatelja za ruku, pa ko živ ko mrtav”. Ako ste zauzeti, ulaskom Venere u vaše peto polje, ulazite u značajan period koji je ispunjen velikim planovima. Koliko god da vam neki stvari i reči nisu realne, ipak su moguće samo je potrebno malo vremena za ispunjenje. Uskladjeni ste u željama, a to je ono što donosi stabilnost u vašem odnosu.
Zdravlje: prolazna oscilacija krvog pritiska.

Ribe:
 
Posao: Nestabilna situacija na poslovnom planu, i uvodjenje promena koje je možda poslodavac najavio od proleća a nikad ih nije sproveo, bar one dobre promene, navodi vas da se osećate nesigurno i da se mislite ko zna dokle će posao da traje. Neko od prijatelja vam je baš naklonjen i ima za vas planove o kojima ćuti i sprema se da vam ih ponudi posle 2o.jula. Pa spremite se i naravno pokušajte da kraj meseca iskoristite za još jedan dopunski posao.
Ljubav: Tokom meseca ćete pokušavati da zadovoljite svoju potrebu za dubljom distancom prema onima u koje baš i nemate poverenje. Ukoliko ste zauzeti, voljena osoba ima velika očekivanja od vaše veze, tako da vi sredinom meseca jedva moze da ispunite želje partnera. Moguće su vaše česte promene raspoloženja, pa ako osetite da ide “talas neraspoloženja” osamite se na kratko. Ukoliko ste slobodni, privlačite pažnju uticajne osobe. Iskoristite kraj meseca, i uživajte.
Zdravlje: Umor.

 

 


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 
photo: Nenad Vujić