Delimična lunarna eklipsa 19. novembar 2021. IMG Naslovna Izrada horoskopa Škola astrologije English
IMG-LOGO
Home Delimična lunarna eklipsa 19. novembar 2021. Delimična lunarna eklipsa 19. novembar 2021.
Lunarne eklipse

Delimična lunarna eklipsa 19. novembar 2021. godine oko 10:03 na 27° Bika 17′

autor teksta: Jovana Bogoslovov - tekst objavljen 2.novembra 2021.godine pošalji email: jovanalg@yahoo.com
IMG

“Mesec se pomrači kada uđe u Zemljinu senku. Ova senka ima konusni oblik pošto je Sunce mnogo veće od Zemlje. Pomračenje počinje ulaskom Meseca u Zemljinu polusenku. Iz polusenke Mesec ulazi u senku i to svojim levim krajem, okrenutim ka istoku. Tada se na Mesecu opaža senka Zemlje koja sve više raste, a Mesec dobija izgled srpa..."

Šta predstavlja Pomračenje Meseca?

Eklipse najavljuju nadolazeća negativna dešavanja, bilo da je reč o natalnom, horarnom ili mundanom horoskopu, a primarna važnost se daje solarnim eklipsama.

U petak, 19. novembar 2021. godine oko 10:03 imaćemo delimičnu Lunarnu Eklipsu na 27° Bika 17′, u zoni zvezde Algol koja je danas na oko 26º Bika.
Ovo Pomračenje Meseca će biti vidljivo sa teritorije Foklandskih ostrva, južnog dela Afrike, Antarktika i jugoistočna Australija.

19. novembar 2021. godine oko 10:03 imaćemo delimičnu Lunarnu Eklipsu u trećem dekanu znaka Bika, u terminu Marsa, na 27° Bika 17′, u opoziciji sa Merkurom i kvadratu prema Jupiteru.

Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut su najvažnije od svih fiksnih zvezda.
Za njih se kaže da predstavljaju "čuvare neba", čuvare četiri strane sveta i četiri nebeske tačke.
Aldebaran vlada istokom, Regulus severom, Antares zapadom i Fomalhaut jugom. Najsjajnijezvezde najintenzivnije reaguju ako su na uglu i u konjunkciji sa svetlim telima Suncem, Mesecom i Venerom (kao treće svetlo telo). Naravno i veza sa ostalim pozicijama nije zanemarljiva.

Caput Algol je višestruki rotirajući skup zvezda. Veruje se da je najzloćudnija od svih nebeskih prizora, a i samo njeno ime govori u prilog tome.
U prevodu Algol (potiče od Rasu-l-GUL) znaci "Demonova glava". Poznat je još i pod imenom "Glava Meduze" za koju je mitološki vezan. Kinezi ovu zvezdu zovu i Tseih She "nagomilani leševi".
Ova zvezda ima prirodu Jupitera i Saturna. Ne nosi ništa dobro.

"Uzrokuje nesreću, nasilje, obezglavljivanje, vešanje, strujne udare i nasilje uopšte. U natalnoj karti daje upornu i nasilnu prirodu. To je najzlobnija zvezda na nebesima". [Robson, str. 124.]

Ime Algol potiče od arapskog Ras-al-Ghul – vođa demona ili hebrejski Golem. Predstavlja tako i palog anđela Lucifera koji osniva satansku državu na Zemlji. Lijep i ružan, protiv boga za ljude, sjajan i taman, dva lica meduze milo i strašno, razorni seks crne i oslobađanje bijele magije“ (Mile Dupor)

"Brutalnost i nasilje. Arapski vrhovni komandanti, u vreme osvajanja, istakli su da nijedna važna bitka nije započela kada je svetlost Algola bila slaba (Algol je pomračenje binarnog sistema – svakih 68 sati i 49 minuta demon 'treperi' otprilike 8 sati )". (Fiksne zvezde , Elsbeth Ebertin, 1928, str.24.]

Na ličnom planu, Pomračenje Meseca donosi promene u finansijama, u imovini ili porodici, ali i na poslovnom planu kroz loše uplive žena.
Ovo uopšte nije loše vreme da postavite nove ciljeve i par nedelja radite na planovima prevashodno vezanim za posao i poziciju.
Mnogi stari profili pristupa vrednostima će se pokazati kao nepovoljni, ali će se otvoriti i šanse u kojima se savetuje da pomoć moćnih (ili prijatelja), prihvatite i zadržite u nekoj vrsti tajnosti za blisko okruženje.
Ovo je veoma značajan period za vas ukoliko imate Ascendent (podznak) u znaku Bika, Sunce ili Mesec u ovom znaku.
Mnogi od vas će, u narednim nedeljama, naročito tokom novembra 2021.godine, napraviti značajan korak po pitanju finansija, rashoda ili posla uopšte i vraćati se na neke stare projekte koji se godinama unazad stavljaju u "drugi plan".
Potrebno je pogledati da li ova lunarna eklipsa pravi neki aspekt sa vašim natalnim planetama, da li na bilo koji način „angažuje“ svetla tela ili dispozitora istih.

Ovu lunarnu eklipsu će naročito osetiti rodjeni sa Suncem ili Ascendentom u fiksnim znakovima kao i oni koji imaju Mesec u fiksnom znaku (Bik, Lav, Škorpija ili Vodolija).

Jovana Богословов

 • Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
  Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
  Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
  Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
  Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
  Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom

  zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220
 • Venera je posredno u sprezi sa komunikacijom sa spoljnim svetom i vladar je ujedinjenja i sklada. Shodno tome, u odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. Venera će kod oba pola, simbolizovati sposobnost da se stvori i održi harmonija u bilo kom vidu odnosa, a ponajviše ljubav.


Stay Connected

 • 18,566 people like - 18,865 people follow
 • 14.5K subscribers Subscribe