Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Godišnji horoskop za 2017.godinu
piše: Jovana Lučić Gajić / tekst objavljen: decembra 2016.godine / sponzori rubrike: Beauty Clinique, Sun Secret, Oki & Boki, Pansion za pse “B.S.B”, Salon za muškarce - masaža i depilacija


OVAN 
(21.03. - 20.04.)

POSAO: rođeni u prvoj i drugoj dekadi znaka Ovna, početkom 2017.godine (od 04.februara do 06.juna), velika većina Ovnova koja razmišlja o promeni posla, može računati na ozbiljne prilike za promenu postojećeg poslodavca. Velika je verovatnoća da se čak vratite i na nekad željeni ili pokušan partnerski posao. Ipak, računajte tokom proleća i na ozbiljne pravne prepreke ili troškove oko suda. Rodjeni u sve tri dekade, osetiće da novaca konačno ima, daleko više nego u prethodnoj godini, pa ako 2016.godinu završavate u nekoj vrsti minusa, narednu ćete već od proleća osetiti kao godinu finansijskog preporoda. Od 11.marta do 21.aprila očekujte i neku vrstu većeg troška oko kredita, dugova koje su napravili bliži članovi porodice ili posla. Od 05.juna do 20.jula mogući su vanredni troškovi oko renoviranja doma ili čak zamisao i o potpunoj promeni nepokretnosti.
Od jeseni vas čeka i podrška kako nadredjenih, tako i partnera pa će ova godina, sve u svemu, biti daleko daleko bolja od prethodnih.
LJUBAV: ukoliko ste usamljeni, ovo je definitivno vaša godina. Od proleća pa do jeseni 2017.godine, u vaš život mora ući veoma obrazovana osoba i neko ko se vraća sa puta. Tokom marta i krajem jula, čak i oni Ovnovi koji su digli ruke od emotivnog života osetiće potrebu za vezivanjem i otvaranjem ka potpuno novom poglavlju u ljubavnom životu.
Zauzeti Ovnovi će konačno preseći mnoge stvari u životu i već od avgusta do kraja oktobra planirati i bračnu zajednicu. Ovnovi koju su u braku poželeće da početkom godine uvečaju porodicu i nastave tamo gde su stali 2011.godine.
ZDRAVLJE: osim več postojećih problema sa vratnim delom kičme i glavoboljama, mnogi ovnovi će tokom 2017.godine mučiti muku sa stomakom i organima za reprodukciju. Ukoliko odavno niste posetili ginekologa, sada je vreme. Muški pripadnici ovog znaka će morati da rešavaju problem sa gornjom vilicom i sve češćim bolom u ledjima.

BIK 
(21.04 - 20.05.)

POSAO: ako ste počeli uveliko da radite tokom 2016.godine, naredna 2017.godina će vam doneti vidno napredovanje na poslovnom planu. Ako izuzmemo početak godine koji će zaista biti težak i pun finansijskih opterećenja i prepreka, od već od maja ćete se baciti punom parom na zaradjivanje i osloboditi se velikog dela duga sa kraja prethodne godine. Ukoliko planirate podizanje neke vrste kredita ili pozajmicu od prijatelja, imajte na umu da sve dnevne troškove treba da umanjite i konačno rešavate velike stvari, koje godinama nisu završavane. Kako ste vi osoba koja jednostavno mora sebi da priušti odmor (bilo zimski, bilo letnji), pripazite da tokom leta ne potrošite i novac koji nemate i bukvalno kraj avgusta i septembar ne sačekate zavisni od porodice ili drugih “pomagača”.
Pored toga što nećete imati baš neku veliku podršku postojećeg partnera tokom predstojeće godine, očekujte da ćete od juna pa i od novembra potpuno zablistati uz napredovanje za bar stepenicu iznad pozicije na kojoj ste sada.
LJUBAV: velika većina Bikova napravila je u prethodnoj godini veliki zaokret na ljubavnom planu. Sada, kada su mnoge stvari jasnije, od februara do juna bi očekivali i neki novi start, ali… bez obrzira da li ste slobodni ili zauzeti, dragi Bikovi, početkom godine očekujte pravu malu dramu na ljubavnom planu, vezanu za tajnu vezu ili vezu u kojoj jedna strana može poželeti da nestane i napravi predah. Slobodni Bikovi baš ovog proleća treba da računaju na neku vrstu “skandaloznog” odnosa po njihovu okolinu, koja će, kako vreme ide, prerasti u daleko snažniji i sigurniji odnos. Ukoliko ste slobodni, moguće je da partnera početkog godine upoznate preko posla i pokušate da izbegnete istu stranu bar do maja, a onda, ulaskom u vezu, započnete odnos koji bi vas najdalje do maja 2018.godine odveo pravac pred oltar.
Zauzeti Bikovi će ove godine analizirati sopstven ljubavni život i u svemu videti na tren i grešku, koja ipak nema veze za emocijama samim po sebi, već sa jako lošim materijanim okolnostima u kojima funkcionišete.
ZDRAVLJE: hteli ili ne, ovo je godina u kojoj ćete se baviti vašom telesnom masom i zubima. Pripazite na povrede koje se mogu desiti usled ubrzanosti od polovine marta do polovine aprila. Kraj godine može biti težak za one Bikove koji se već duže vreme bore sa kičmom.

BLIZANCI 
(21.05. - 20.06.) 
POSAO: ovo neće za vas biti ni malo laka godina, ali neće biti ni konačno najteža do sada. Ovo je godina oporavka, i tako je i treba primiti. Nakon teške 2016, naredna godina će doneti neophodnost “uzimanja stvari u svoje ruke” i pokušaj razrešenja, pa kako bude da bude. Tokom naredne godine, u središte pažnje dolazi pitanje posla i karijere. Ovo može biti vreme profesionalnog napredovanja ili promene položaja. Pa mudro postupajte u izazovima u profesiji i karijeri. Početak godine oslikaće brojni i neočekivani preokreti, usponi i padovi. Nagomilana želja za potpunom promenom, revolucionarni duh, potreba da se oslobodite i krenete sve ispočetka u životu, tokom godine, neće doneti ništa dobro, jer ćete s vremena na vreme biti ishitreni, planoviti ili iskreniji nego što prilike nalažu. Ishitrene reakcije će biti praćene i površnom procenom situacija u kojima ćete se naći, pa ako poželite da odreagujete smesta i sad, povucite kočnicu i dobro se zapitajte šta radite i kome je vaš potez u interesu.
Odnosi sa autoritetima, od 22.aprila do sredine juna 2017.godine, mogu imati važnu ulogu. Moraćete da rešite ozbiljne probleme na poslovnom i finansijskom planu. Prisilna životna promena, najčešće kolektivnog tipa (recimo dogadjaji u firmi nad kojima vi nemate kontrolu, problem nadredjenima) na koju vi nećete moći da utičete, praćena nagonom za opstanak, možda konačno donese i pokretanje odluke o kojoj dugo razmišljate. Mnogi Blizanci koji su na prekretnici, šta dalje sa postojećim poslom, od novembra će ga hteli ili ne promeniti ili jednostavno prestati da rade. Veliki problem se tokom narednog perioda može osetiti і u oblasti zajedničkog posedovanja, poslovanja ili na polju poreza ili oko rešavanja nasledstva. 
LJUBAV: Vaše otvaranje prema drugima, na svakom planu, biće teško, zbog prisutne potrebe za sigurnošću. Primetićete da ste intimnost sveli na minimum, pa і bliskost sa drugim ljudima. Potreba za komunikacijom biće naročito naglašena od februara do kraja aprila. Od jula odnosi sa roditeljima i pitanje nepokretnosti dolazi u prvi plan. Potreba da prodajete, kupujete, oslabljeno zdravlje ukućana ili razmišljanje o preseljenju neće vas zaobići. Možda u ovom period otkrijete i neku važnu porodičnu tajnu. Od kraja jula do kraja avgusta, bezazlene rasprave sa najbližim članovima familije, brzo mogu pretvoriti u oštre polemike і u svađe. Možete se upustiti u polemike o stvarima u koje niste dovoljno upućeni.
Mnogi slobodni Blizanci, će ove godine napraviti ozbiljni preokret na privatnom planu. Tokom jula mnogi slobodni pripadnici ovog znaka će imati osećaj da su sreli pravu osobu, kroz posao ili najbliže prijatelje, možda malo mladju od njih. Od vas zavisi budućnost odnosa, pa se potrudite da što manje plahovito reagujete. Ukoliko ste rodjeni u prvoj dekadi znaka, vi ste sa svojim nemirina završili 2016.godine, pa će vam ovo biti stvarno lep period.
ZDRAVLJE: pored sporadičnih respiratornih tegoba, pripazite na kičnu i povrede kostiju.

RAK 
(21.06. - 22.07.)

POSAO: Bez obzira na vaš optimizan, naredna godina će doneti ozbiljne strahove i gubitke u polju finansija. Tranzitni Saturn koji korača kroz vaše šesto polje nateraće vas da se povučete i  radite iza scene. Pesimističkog raspoloženja, izgubićete sigurnost u ono što znate i ne znate, i na trenutke se možete osećati jako usamljeno. Potreba za većim finansijama će biti aktivirana od proleća i uzrokovana zahtevima najbližih, za koje možete bezrazložno da brinete cele godine. Junski Rakovi će svakako od početka februara do polovine marta poželeti da se oslobode svega i krenu sve iz početka. S jedne strane velika potreba za promenom iz temelja, s druge strane strah od napuštanja sigurne svakodnevnice, može rezultirati možda i sudbonosnom odlukom koju ćete doneti krajem godine. Odluku o okončanju starog, i naglom prelasku na nove poslovne smernice koje uključuju i neki vid partnerstva.
LJUBAV: Na ljubavnom planu, ovo će osetljivim Rakovima biti jako važna godina. Mnogi slobodni pripadnici ovog znaka, biće u prilici da ostvare nezaboravno iskustvo sa superiornijom osobom ili strancem tokom prve polovine godine, ili će konačno razrešiti nejasni odnos sa partnerom koji im okupira misli “par godina unazad”.
“Sreća koja iznenada dolazi” (od 11.januara do 18.aprila) krajem marta, promeniće tok godine, pa ćete zaboraviti na sve probleme. Jedini problem je u iskrenosti druge strane, pa proverite šta osoba za koju ste zainteresovani priča i da li je slobodna. Nekako čitav zanos se može splasnuti kada otkrijete istinu.
Ako u “trku ispustite priliku”, oktobar je sigurno vaš mesec.
Od kraja juna pa do kraja septembra, mnogi zauzeti Rakovi mogu ozbiljno i optimistično razmišljati o braku ili zajedničkom životu, koliko god finansije sada nisu na njihovoj strani.
ZDRAVLJE: prolazne tegobe sa stomakom i kičmom.

LAV 
(23.07. - 22.08.) 
POSAO: Naredna, 2017.godina, će biti veoma važna godina za sve Lavove. Rodjenima u prvoj dekadi znaka Lava će biti odlična godina, avgustovskim stresna ali i konstruktivna.  I jedni i drugi će osetiti nesigurnost і strah u materijalnom i na finansijskom planu, koji će biti prisutan početkom godine. Kao da ćete čitave godine vraćati dugove i grcati u starim materijalnim problemima. Naravno, novca će biti, ali i troškova koji će prevazilaziti limite svake “normalne” zarade. Druga polovina aprila 2017. će biti jako kritični. Sredinom januara ćete već znati o čemu vam “pričam”.  Od 10.marta do 27.aprila očekujte zadnji udar “sudbine” nakon koga će veliki teret, koji je krenuo prethodne godine, pasti sa vas!
Rodjeni u drugoj i trećoj dekadi Lava, već i krajem ove, 2016. godine,  osećaju veliku nervozu, trpe stres, dolaze u situacije “progona”, drame, pritiska i neizvesnosti, pa imaju potrebu da se povlače. Drame u kući, sa ukućanima, rodbinom i na poslu postaju neizdržive tokom proleća. Tokom juna i jula konačno ćete  srediti svaki problem na poslovnom planu koji je unosio pometnju u svakodnevnicu. Mogućnost da se afirmišete, pišete, putujete ili jednostavno osigurate poslovnu i privatnu poziciju kakvu zaslužujete. Od 20.avgusta su moguće “odlične promene na partnerskom planu”, pa ukoliko se bavite bilo kojim privatnim poslom, samo budite na oprezu. Mnogi Lavovi koje čekaju razrešenje nekakvog pravnog spora, zakonskih tegoba ili polaganje ispita, imaće mnogo sreće od kraja avgusta.
LJUBAV: Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, naredna godina može donositi neizvesne situacije i samo mala kap krajem marta!!! i početkom aprila može ubrzati vašu odluku o razdvajanju. To ne bi bilo pametno, koliko god da trpite. Razmislite dva puta i lepo odmerite.
Ukoliko ste usamljeni, upravo ovaj period može biti značajan za ljubav i novo poznanstvo. A kraj juna za potpunu stabilizaciju. Zaboravite stare odnose i krenite u novo. Ako vam privuče pažnju i daleko mladja ili starija osoba, pa šta. Da ste vi nama živi i zdravi i srećni.
ZDRAVLJE: poremećaj apetita početkom godine i oscilacija na hormonalnom planu.

DEVICA 
(23.08. - 22.09.)

POSAO: Ovo sigurno neće biti laka godina za vas, ali neće biti ni pogubna. Imaćete osećaj da ste na početku, na svakom planu i da se borite za opstanak, pre nego za napredak. Velika su ograničenja od strane najbližih, poslovna odlaganja, privatne prepreke, partnerska razočarenja. Neće biti lako, ali vi sigurno nećete propasti.
Svesni okolnosti i aktuelnih poslovnih ili finansijskih teškoća, radićete dva puta više nego ostali i nećete dozvoliti nikom da to vidi. Okolina će postati zahtevna, pa se na vreme klonite nadredjenih ili poslovnih partnera. Vaš odnos i reagovanje na pomenute osobe, će se takodje menjati. Postaćete odgovorniji, ozbiljniji i distanciraniji. Ovo je vreme čeličenja, ne propadanja. Zapamtite to. 
Čak і banalne svakodnevne aktivnosti, tokom godine, obavljaćete sa velikom strašću і punom parom. Neki će misliti da ste pregazili sve limite mogućeg i da se iscrpljujete i van potrebe. Osobe rodjene u drugoj dekadi Device, mogu se suočiti i sa zaboravljenim problemima iz prošlosti. Kako god, svaka Devica će morati da donese krupne odluke і napravi temeljnu promenu života і dotadašnjih shavatanja. Sve ili ništa! Biće ovo težak start, ali vredan za rezultate koji će doći krajem godine. Malo stegnite kaiš, svedite troškove na minimum.
Od početka maja do sredine juna, kao i tokom septembra budite na oprezu! Neplanirani troškovi i žestoki sukobi sa nadredjenima ili konkurencijom mogu vam oduzeti snagu i vreme, a takodje i izbiti novac iz dzepa. Bez potrebe.
Decembar je vaš mesec pa ga iskoristite najviše što možete. Ovo bi recimo bio mesec u kome bi videli konkretne rezultate kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Ako očekujete potpisivanje dugoročnih ugovora, ili početak poslovne saradnje sa prijateljima, iskoristite ga.  
LJUBAV: dolaze dani udaljavanja i razilaženja. Vraća se stara faza naizmenične potrebe za slobodom, oslobadjanje od stegi, ali i povremeni strahovi i osećaj usamljenosti. Mladje Device bi tokom januara mogle ozbiljno da razmišljaju o novoj ljubavi ili o trudnoći ukoliko su zauzete, dok će se stariji pripadnici ovog znaka, povući u sebe i preispitati dosadanji emotivni život.
Najsnažnije krize su moguće tokom juna, i decembra, kada ćete osečati da je došlo vreme za konačne promene posle dugog perioda trpljenja.
Ukoliko ste usamljeni, januar i april odlični periodi za promene na ljubavnom planu, koje će morati da nose sa sobom neki vid tajni.
ZDRAVLJE: problem sa probavnim traktom.

VAGA 
(23.09. - 22.10.)

POSAO:  Konačno. Sve na čemu ste radili mesecima, ili godinama unazad, ove će godine dati rezultate. Naravno ne odmah, ali već od juna ćete znati o čemu pričam.
U zadnjoj nedelji februara se pripazite. Tada, početni optimizam, može da se okrene protiv vas, pa da shvatite da ste precenili lične mogućnosti.
Početak godine je baš težak, na svakom planu. Ali već od polovine maja, shvatićete zašto ovo uopšte neće biti loša godina za vas. Spremite se za izdržljiv і težak rad, koliko god bi da nadjete prečicu i verujte da ćete od kraja juna od uloženog truda imati samo rezultate.
Možda ćete razmišljati o starim poslodavcima, nekim davnim vremenima i biti čak i spremni da ih kontaktirate krajem maja. Bolje nemojte, ne bi dobro prošlo. Samo izdržite tu gde ste. Gubitak kompasa u profesionalnom planu i lažna nada koju sebi dajete može vas protresti tokom februara, pa ćete možda, zbog ozbiljne finansijske tegobe, biti prinudjeni da sve ostavite i krenete ispočetka. Pazite na zaduživanja i pozajmice. Koliko god se drugi trudili da izgledaju fino, sve vam se na kraju može obiti o glavu.
Nagradjeni jakom voljom i intuicijom, brzo ćete se oporavljati od sporadičnih prolećnih stresova od kraja avgusta, pa ćete uz pomoć poznanika, lepo prosperirati na jesen.
Izbegavajte svako ponašanje koje može biti rizično, skandalozno i sl. do kraja maja. Avgust je mesec u kome se gotovo svaka vaša druga želja može ispuniti, naravno, ne onako kako ste planirali, možda u novim okolnostima i sa novim osobama, čak i bolje.
LJUBAV: Na ljubavnom planu, mnoge slobodne Vage će tokom februara imati osećaj da su pronašli svoju sreću. Da bi se situacija značajno promenila tokom marta i aprila, kada se “ta sreća može okrenuti protiv njih”.  Već od kraja maja ispravićete sve nesuglasice i od juna razmišljati o zajedničkom životu od jeseni. Ipak, samo polako. Ko god da se “vrati” ili pojavi u vašem životu može biti na neki način zauzet ili opterećen repovima prošlosti. Kako god, maj će “izbistriti” odnos, pa će jesen biti vaše pravo doba.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, vreme je za promene, naravno nabolje. Sklad i pravljenje ozbiljnih planova, podrška partnera – kako emotivna tako i finansijska i konačno usmerenje jedne na druge,sredinom leta, i u septembru može uzrokovati i dugoročne odluke.
ZDRAVLJE: pripazite na problem sa kožom i na telesnu težinu.

ŠKORPIJA  
(23.10. - 22.11.)
POSAO: Tokom predstojeće godine, mnoge Škorpije će se susresti sa veoma teškim , gotovo nemogućim situacijama na poslovnom planu. Zahtevi i očekivanja najbližih u odnosu na rodjenje do 15.novembra, prevazići će svaku razumnu notu.
Materijalna sigurnost i mogućnost da se ostane bez posla ili izgubi poslodavac, ukoliko radite, može vam uneti paniku u već dovoljno stresnu svakodnevnicu. Dobro razmislite o svemu pre nego što ugovarate posao jer sada imate nerealna očekivanja i od sebe i od prijatelja od kojih očekujete pomoć. Na najgorem ste putu, kada pomislite da ste na korak do cilja. Pa ćutite i ne zalećite se niušta novo, naročito početkom godine.
Povlačenje i samoizolacija, izmišljanje zdravstvenih problema, sada neće rešiti finansijsku provaliju koja se stvorila krajem 2016.godine. znači, mora da se radi, samo šta?
Ukoliko ste zaposleni, radite i ne razmišljajte niokakvom poslu privatne prirode, koliko god da su vam oštećeni medjuljudski odnosi.
Od kraja aprila do kraja maja, možete se nači u situaciji da plaćate račune ili dugove na koje ste odavno zaboravili. Čak i račune koje niste ni napravili, već neko vama blizak. Zbog drugih ljudi, najčešće članova porodice, sada možete nerazumno srljati u problematične і neizvesne poslovne poduhvate. Inače, ne trpite mešanje drugih u poslovne stvari, čak i najbliže obično ne obaveštavate o namerama, verovajući da sve možete sami. Sada bi bilo dobro da slušate.
Krajem juna i početkom jula dolazi vaših pet minuta! Hteli ili ne, život će vas naterati da se distancirate, pa čak i da počnete da radite i ono što u drugoj situaciji nikad ne bi. Od novembra ste sigurno na poslu koji vam mora pružiti fleksibilno radno vreme ali i ozbiljnu poslovnu odredjenost.
LJUBAV: mnoge slobodne Škorpije će zapamtiti ovu godinu.januar, april i kraj oktobra će doneti osećaj da vam je već dosadilo da budete sami i da vam baš treba neko. Neko ko je drugačiji, iskren, human, nezavisan. Neko ko će vas razumeti i sa kim ćete konačno moći da ostvarite potpunu i duboku vezu! Pa iskoristite šansu, koja dolazi, naravno preko prijatelja ili se sad atom osobom na neki način već i družite.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, kontrolišite raspoloženje i rečnik tokom aprila i septembra, jer ćete tada biti u prilici da napravite stvarno nepotrebnu promenu na ljubavnom planu. Lošu naravno po vas.
ZDRAVLJE: problem sa uro genitalnim traktom i debelim crevom.

STRELAC 
(23.11. - 21.12.)

POSAO:  i ova godina mnogim Strelčevima donosi mnogo otežanja ali i dosta napredovanja za koje morate raditi tri puta više i biti hrabri za nove početke. Prvi deo godine obeležiće strah za egzistenciju, jer ste se već poprilično opteretili u prethodne dve godine.
Početak aprila donosi dugo očekivane promene. Ovo je period koji je preloman za vašu dalju karijeru. Ako želite da sačuvate posao, izbegavajte sukobe sa nadredjenima, kao i ostalim autoritetima. Iznenadne promene neće na vas delovati loše koliko su bile prethodnih godina. Ako ne radite proleće predstavlja dobar period da počnete da radite.
Napredak i stabilizaciju očekujte od septembra meseca. Jupiter će vam u jedanaestom znaku od Sunca doneti odlične mogućnosti, kao i proširenje posla. Učite strane jezike, ulazite u znanje …isplatice vam se. Prva polovina novembra će vam doneti povećanje plate, kao i potpisivanje bitnih ugovora, rešavanje značajne papirologije. Već u decembru vas očekuje stabilizacija na poslu, kao i moguće bolje radno mesto.
LJUBAV: ukoliko ste usamljeni, početkom godine, razmišljate o staroj ljubavi, ovo je period kada će vam se prošlost vraćati na velika vrata. Sredina aprila će biti u simbolici proslosti. April će vam doneti želju za avanturom i tajnim vezama. Šta god radili, zapamtite da vam je tada Retrogradna Venera u petom polju, pa pazite da nekog ne povredite, zato što vam se sve to kroz vreme može vratiti. U tom periodu će vam partner obećavati mnogo, ali nemojte verovati baš svakoj reči, mnoge stvari će biti preuveličane. Oko 1. juna ako ste u stabilnoj vezi ili braku moguće su svadje, kao i raskidi. Svadje oko novca, nekretnina, porodičnih odnosa, mešanje ljudi sa strane. Ako planirate trudnoću uradite prvo sve analize, zato što može da bude sitnijih komplikacija sa urogenitalnim traktom.
ZDRAVLJE: Osetljivost respiratornog sistema je moguća posebno.


JARAC  
(22.12. - 19.01.)

POSAO: Ako niste već započeli privatni posao, vreme je od kraja proleća. Ovo je godina kada možete raditi dva posla istovremeno što vama ne pada teško. Finansije vrlo osetljivo područje u ovoj godini. Novac se jednostavno ne može zadrzati u vašim rukama. Pokušajte da se ne zadužujete početkom godine, zato što nećete biti u situaciji da lako vraćate novac. Februar će biti pun sukoba sa saradnicima, kao i autoritetima. Ukoliko ste već nekome nadredjeni, vodite računa na gubitak radnika. Ukoliko zadnjih meseci radite za žensku osobu, početkom godine nikako nećete moći da nadjete zajednički jezik, a imaćete osećaj da vam iz najblize okoline na poslu pravi spletke ili jednostavno vam kasne sa isplatama. Pazite kome verujete. Loš period se proteže i tokom aprila. April finansijski nikako nije dobar, stizaće vam kazne, opomene, kao i drugi neočekivani troškovi. Na sreću imaćete podršku prijatelja i porodice, pa samo polako.  Od kraja maja ćete se stabilizovati. U junu je promena posla izvesna ili se može desiti da promenite čak i delatnost. Ako ste privatnik moguća je promena lokacije ili otvaranje još jednog objekta. Od septembra ćete imati ozbiljnu šansu za pokretanje privatnog posla pa razmislite na vreme.
LJUBAV: Već od samog početka godine računajte da počinje vreme ljubavi za vas. Koliko god da ste u nekoj vrsti stagnacije trenutno, sve dolazi na svoje mesto od kraja proleća. Ukoliko ste usamljeni, početak godine aktivira ljubavnu pricu, naravno sa primesama tajnosti, sa osobom koja ne živi ili bar nije rodjena u vašem gradu. Tajne poruke, razgovori i susreti sada su mogući. Velika ljubav možda i najveća do sad ulazi u vas zivot od jeseni. To vrlo lako može da bude neko koga ćete upoznati preko posla ili preko nekoga sa kim saradjujete. Ako i bude nekih prepreka početkom godine, sve one će da budu prevazidjene do kraja jeseni. Ako ste u braku ili stabilnoj vezi ovo je period kada ćete obnoviti ljubav sa postojećim partnerom.
ZDRAVLJE: Povremeni problemi sa depresijom i nervozom. Početkom jeseni pazite kičmu.

VODOLIJA  
(20.01 - 18.02)

POSAO:  Mnoge poslovne planove ste započeli u protekloj godini. Ova godina će vam doneti blago napredovanje, ali razmišljanje kako dalje, kao i postavljanje novih ciljeva i prioriteta. Početakom godine čete imati više troškova nego što planirate, novac ce dolaziti, ali kako dodje tako će i odlaziti. U februaru vas očekuje malo lakši poslovni period, kao i manji novčani dobici. Ukoliko ste u srednjim godinama i razmišljate šta dalje – možda nije loše da se i od aprila spremate za put u inostranstvo!
Druga polovina juna će biti obeležena promenom mesta boravka. Od kraja avgusta će vam se posao uobličiti, radićete možda i prekovremeno ali rezultati neće izostati. Oktobar je odličan za one koji ne rade ili bar nemaju stalnije zaposlenje. Do decembra ćete biti stabilni, pa srećno.
LJUBAV: Ovo je odlična godina za vas. Naročito za one koji još nisu “ulovljeni u ozbiljnijem odnosu”. Ovo je godina kada ćete se odlučiti na zajednicu, a kasnije od jeseni možda i za brak. Početkom godine ćete biti neodoljivi za suprotan pol, mogućnost fatalne veze je moguća u aprilu, kao i pojava nekog ko vam je mnogo značio, a ostale su nedovršene stvari izmedju vas. Vrlo strastveni odnosi se nastavljaju tokom proleća. Ako ste u braku ili zajednici, tokom aprila ćete prolaziti kroz tenziju sukobe, nervozu i potrebu da “malo ostanete sami sa sobom”. Od septembra ce se mnoge Vodolije odluciti na brak ili zajednički život. Ukoliko postoje uslovi razmišljaćete i o proširenju porodice. Ovo je godina kada treba jasno da postavite svoje ciljeve i budite što hrabriji za konačne promene.
ZDRAVLJE: Obratite na pažnju na postojeće hronične probleme. Pored njih mogući su problemi sa disajnim putevima.

RIBE 
(19.02. - 20.03.)

POSAO: Već u prvoj polovini godine vas očekuje dosta stresa na poslu. Dodatne obaveze će vas izludjivati. Sukob sa saradnicima ili nadredjenima može vas navesti id a sve ostavite iza sebe i krenete napred u nešto maglovito ali novo. Niko vas neće razumeti u ovom periodu. Ipak, imate dovoljno snage da sve izgurate i prevazidjete, pa nakom razrešenja papiroloških problema iz ranijeg perioda, dolazi stabilizacija od maja. Pazite se lažnih obećanja nadredjenih i neproverenih informacija saradnika. Početkom juna pripazite na novac, dokumente i papire koji su vam bitni. Ako potpisujete neki ugovor, proverite sve više puta. Jul  je odličan za novi početak, novi posao i nove planove, pa ukoliko ste ne zaposleni budite strpljivi. Sve što planirate, rezultiraće uspehom koji će se realizovati od jeseni. Od novembra će mnoge Ribe razmisljati o kupovini nekretnine ili investiranje u postojeću.
LJUBAV: Ova godina je za vas emotivno vrlo neobična i progresivna. Sam početak godine vam donosi novo poznanstvo sa osobom koja nije iz vašeg mesta rodjenja ili živi na putu. Ako ste sami ovo je dobar momenat da udjete u vezu koja će vas vrlo podsećati na neku davnu neprežaljenu ljubav. Ako ste zauzeti, sredina januara i februara može da vam donese dosta svadja i sukoba sa partnerom, pa i gubitak poverenja tokom aprila. Od početka maja ljubav i strast ponovo počinju da cvetaju. Jul će biti ispunjen nežnošću, romantičnim momentima i susretima. Koliko da su vam odnosi nestabilni od kraja oktobra očekujte stabilnost. Mnogi od vas će početi da planiraju više pa od kraja godine mogu i doneti značajne odluke.
ZDRAVLJE: problemi sa reproduktivnim organima ove godine su mogući, kao i tegobe sa venskom cirkulacijom
.


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.


e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953