Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Godišnji Horoskop za 2016.godinu 

piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen: januara 2016.godine / sponzor rubrike: Puritybox
OVAN 
(21.03. - 20.04.)

POSAO: Sam početak 2016. godine unosi mnogo napetosti na profesionalnom planu. Bićete nervozni i gotovo spremni da po cenu svega napustite sadašnje radno mesto i krenete u novom profesionalnom pravcu.  Prva polovina marta će biti vrlo tenzična. Izbegavajte konflikte sa pretpostavljenima naročito od 03. do 15.marta, jer ste u ozbiljnoj opasnosti da izgubite POSAO koji vam sada treba. Ukoliko ste nezaposleni, ne započinjite poslovne aranžmane sa prijateljima i rođacima, jer neće opstati u ovom periodu.
Tokom maja finansije će cvetati, otvoriće se mogućnosti za nove poslove, ali će se vraćati i stari saradnici koju su tokom prethodne jeseni donosili probleme i stagnaciju. Tokom druge polovine septembra i prve polovine novembra, naćićete se u apsolutnoj finansijskoj blokadi. Ukoliko ste rodjeni u prvoj dekadi znaka Ovna (martovski Ovnovi) ovo je vreme za povlacenje ili bar mirovanje ako drugo nije moguće. Kraj godine će doneti olakšanje i poslovni preporod.
EMOTIVNI ŽIVOT: Mnogim slobodnim Ovnovima (naročito rodjenim u prvoj dekadi Ovna) 2016. godina će doneti seriju uzbuđenja na emotivnom planu. Već od druge nedelje januara, romantično iskustvo može se ostvariti sa osobom sa puta ili obrazovanom osobom. Druga polovina februara doneće koketiranja na radnom mestu ali i značajan pad emotivnog elana. Druga polovina aprila i maj će u vaš život doneti pravo buđenje koje ćete dugo pamtiti. Potpuno emotivno iznenadjenje, šok, otvaranje ka emocijama i obostrana razmena nežnosti. Brzo prepoznavanje sa voljenom osobom, navešče vas da krajem godine razmišljate o braku. Ovnovi koji su već u braku, osetiće od kraja septembra stabilizaciju i potpuno emotivno ispunjenje istom.
ZDRAVLJE: Na bioloskom planu, 2016.godina će, mnogim osobama rodjenim u znaku Ovna, doneti hronične probleme sa kičmom i oscilacijama u krvnom pritisku. Ukoliko niste posetili stomatologa u skorije vreme, može vas iznenaditi i stomatološka intervencija početkom godine. 


BIK 
(21.04 - 20.05.)

POSAO: Ukoliko ste krajem prošle godine ušli u kredit, ili se zadužili na kartici, računajte da početak godine neće ni malo biti lak. Tokom januara bićete prilično užurbani, da ne kažem haotični. Veliki deo poslovnih obaveza možete odlagati za februar i napraviti sebi pravu zbrku sa nadređenima. Tokom februara ukoliko radite za strance (ili sa strancima) možete doživeti veću neprijatnost oko ugovornih pravila. Ukoliko ste u braku, partner tokom kraja zime može imati ozbiljnijih finansijskih teškoća, pa će veći deo finansijskog tereta pasti na vas. 
Znam da će ovo jednom Biku pasti najteže, ali ako ne morate, zimovanje preskočite.
Od maja ćete biti u daleko boljoj situaciji, ali pripazite da do kraja jula ne pravite veće troškove i ne prekidate postojeće poslovne ugovore.
Od septembra mnogi Bikovi koji su sada bez posla ili prihoda mogu osetiti veće olakšanje i pomoć bliskih članova porodice ili prijatelja.
Kraj godine je daleko bolji, pa id a ne planirate, eto šanse za odlične promene, koje će mnogi Bikovi jedva dočekati.
EMOTIVNI ŽIVOT: Mnogi usamljeni Bikovi će od početka 2016. imati jako dinamičan ljubavni period, koji može potrajati sve do kraja jula. U navedenom period vam se bukvalno mogu pojaviti i dve mladje osobe, pa bilo da ste u vezi/braku ili da ste sami, bićete u ozbiljnoj dilemi kuda dalje. Ukoliko se spremate na kraći put početkom zime (kod ili sa prijateljima), neko vam stvarno može toliko privući pažnju, da ćete biti u dilemi šta dalje. Osoba vezana za puteve ili naš čovek koji živi na putu, sportski tip, može vam vratiti crvenilo u obraze, a životne odluke – za ili protiv postojećeg partnera, ponovo definisati. Naravno, veliku većinu dogadjaja ćete kriti.
Daleko bolje će se osećati slobodni Bikovi, koji jesen mogu sačekati u skladnom odnosu i u paru. Ako ne iskoristite prvu polovinu godine, od jeseni će te se baviti poslom, pa za ljubav neće biti mnogo vremena. Zato, uživajte.
ZDRAVLJE: početkom godine, mnogi Bikovi mogu imati problem sa respiratornim tegobama i već hroničnim problemima sa zglobovima i kostima. Ako ste pripadnik starije generacije Bikova, pripazite i na krvni pritisak krajem jula i trudite se da se pričuvate stresa koliko god je moguće

BLIZANCI 
(21.05. - 20.06.) 

POSAO: početkom godine tranzitni Mars aktivira vaše šesto polje i unosi problem u svakodnevnici zaposlenim Blizancima jer će poželite da budu nezavisni u poslu. Ukoliko ste u nekoj vrsti nadredjene pozicije, praktično sve do kraja jula možete imati seriju neprijatnih iskustava sa kolegama ili saradnicima uopšte, a obećanja o promeni ili napredovanju na radu, mogu se prolongirati sve do jeseni. Možda ćete preuzeti na sebe i neki veći projekat koji nećete moći da odradite do kraja pa će to prouzrokovati konflikte sa nadredjenima. Prvih tri meseca godine su jako loši, pa bi trebalo uložiti svu snagu kako bi se posao uopšte i zadržao. Od kraja juna bićete u daleko boljoj situaciji pa očekujte da tada rešite veliki deo kako poslovnih, tako i finansijskih problema.
Ukoliko ste nezaposleni, ova godina je daleko bolja za honorarne poslove, nego za neki trajniji anganžman. U svakom slučaju od novembra 2016. možete očekivati stabilizaciju i početak nekog boljeg ciklusa.
EMOTIVNI ŽIVOT: tokom 2016.godine mnogi Blizanci koji su u dužoj vezi rešiće da nastave dalje – sami. Tokom januara osetićete kako se jedna važna etapa u vašem životu završila a potpuno nova kreće. Ukoliko ste usamljeni osoba sa puta koju možda odskoro poznajete uneće pravo osveženje u vaš život. Ukoliko je ista zauzeta, zakomplikovaćete sebi početak godine, ali i pokrenuti potpuno novi smer u ljubavnom životu. Od aprila ćete primetiti kako se u vama nagomilala i potreba za potpunom promenom imidza. Upravo tu promeni mnogi mogu primetiti početkom leta. Od jeseni ćete biti u odličnom periodu za ljubav pa polako i ne gubite strpljenje u avgustu.
ZDRAVLJE: mnogi rodjeni u znaku Blizanaca, tokom 2016. mogu osetiti probleme sa kicmom i skeletnim sistemom. Sve sto ste zaboravili ili niste imali kada da uradite po pitanju kicme ili zuba tokom prošle godine, dok je Saturn boravio u znaku Škorpije, ove godine ćete uraditi.

RAK 
(21.06. - 22.07.)

POSAO: od jeseni 2015. godine, kako se tranzitni Saturn uselio u vaše šesto polje imate osećaj da su stvari daleko komlikovanije na poslovnom planu nego što su bile prethodne godine. Tokom naredne godine, ukoliko se bavite administracijom ili bilo kojom vrstom usluga možete očekivati seriju kašnjenja ili stagnaciju na radnom mestu. Ukoliko ste u random odnosu, ove godine ćete primetiti da tri puta više radite za manje novca. Ukoliko ste nezaposleni od juna je moguća pomoć rodbine ili bližih članova porodice oko pronalaženja posla. U svakom slučaju ne razmišljajte o pokretanju privatnog posla i pripazite na odnos prema autoritetima. Krajem godine možete imati dodatne troškove oko porodice, pa bi bilo pametno da od februara štedite.
EMOTIVNI ŽIVOT: za razliku od poslovnog života koji i neće biti najbolji, privatni život vam se ove godine menja iz korena. Ukoliko ste u nekom obliku tajne veze ili u vezi sa zauzetom osobom, od samog početka januara čeka vas veliko iznenadjenje i buran period sve do kraja jula. Mnogi slobodni Rakovi, već u prvim danima proleća mogu preko prijatelja ili na mestu zabave pronaći pravu osobu za sebe, odnosno osobu koja odgovara svim njihovim potrebama za sigurnošću. Od kraja februara do kraja maja očekujte i kraće putovanje koje može promeniti vaš ljubavni život. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, a isčekujete trudnoću, do kraja proleća vas ista može i iznenaditi.
ZDRAVLJE:  osim povremenih stomačnih tegoba, u prvoj polovini godine nećete imati ozbiljnije zdravstvene tegobe. Od avgusta vodite računa na stomatološke tegobe i problem sa skeletnim sistemom. Stariji Rakovi bi trebalo da posete ortopeda što pre.

LAV 
(23.07. - 22.08.) 

POSAO: Zaostali dugovi koji će se plaćati početkom godine, mogu vas opteretiti preko mere. Ipak, tokom predstojeće godine možete očikivati znatno olakšanje u odnosu na prethodne godine. Povoljne okolnosti koje se tiču finansija i rada, naročito ako se bavite nekom vrsta hobija ili delatnošću za koju niste primarno obrazovani, obeležiće pre svega proleće. Ukoliko ste nezaposleni, već od aprila računajte na ozbiljnu ponudu koja dolazi kroz strance ili strane kompanije. Tokom avgusta neminovni su veliki troškovi oko stana ili troškovi na porodicu. Ako pokušavate da prodate neku nepokretnost, septembar je vaš mesec. Od oktobra se konačno vraćate na stare sigurne tokove, pa ćete godinu završiti daleko bolje od ostalih.
LJUBAV: Partnera još uvek suviše idealizujete i nikako da se pomerite sa starih kontakata. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, premoreni ste i želite nešto ozbiljno da promenite. Upravo u tome i leži tračak eksploziva koji će se zapaliti od aprila. Ukoliko ste usamljeni, ukoliko ste zauzeti, od aprila kreće jako dinamičan period za vas koji će kulminirati u avgustu. Osoba sa puta ili mladji stranac ulaze u vaš život. Budite spremni. Moraćete da se vratite na sam početak kada je ljubav u pitanju, i popraviti sve eventualne greške koju se nastale krajem prošle godine. Kraj godine obećava daleko više uzbudjenja nego što možete da pretpostavite.
ZDRAVLJE: početkom godine obratite pažnju na uro genitalni trakt i donji deo kičme. Ukoliko ste stariji pripadnik ovog znaka, dugogodišnji kardiovaskularni problem mogu se sada razviti u hronično stanje i opasnost od hipertenzije, pa u najgorem slučaju i srčanih udara će biti pojačana od kraja leta.

DEVICA 
(23.08. - 22.09.)

POSAO: mnogi pripadnici ovog znaka tokom prve polovine 2016.godine mogu osetiti profesionalno iskušenje. Ukoliko osećate već nekoliko godina unazad nesigurnost na postojećem radnom mestu, sredinom proleća ćete ozbiljno razmišljati o promeni poslodavca. Kako god odlučite, od maja ćete imati nove nadredjene, ostali na istom radnom mestu ili promenili poslodavca. Garniture rukovodstva će biti promenjena. Generalno, ovo će biti teška finansijska godina pa se savetuje što manje stresa i više racionalizacije na poslovnom planu. Avgust je naročito kritičan, pa ukoliko ste duže na jednom radnom mestu, a alternative do kraja jula nema, budite oprezni i avgust i septembar provedite što mirnije.
LJUBAV: za razliku od poslovnog života koji neće biti najsjajniji ove godine, ljubavni život mnogim Devicama će se konačno pomeriti sa “mrtve tačke”. Usamljenim Devicama će početak 2016.godine, naročito period od 24.januara do sredine februara, doneti mnogo iznenadjenja. U ovom periodu možete očekivati početak kontakta, čak i veze sa osobom sa značajnijom razlikom u godinama, koja će vas prodrmati iz “korena” iako ste odavno mislili da je vaš ljubavni život kako god okrenete promašaj.
ukoliko ste zauzeti, partner će od druge polovine marta do 10.aprila, napraviti značajnu promenu na poslovnom planu, koja će vas razoružati i konačno smiriti sve nesuglasice koje su bile aktuelne do sad.
I jedni i drugi, od 06.avgusta mogu očekivati najvažniji period na ljubavnom planu. Baš u ovim danima, mnoge Device se mogu odlučiti i za ozbiljnije korake u partnerstvu.
ZDRAVLJE: problemi sa respiratornim traktom koji su početkom godine dosegli vrhunac, početkom proleća će biti rešeni – možda i zauvek. Stariji pripadnici ovog znaka bi ipak trebalo da obrate pažnju na kardiovaskularne bolesti i da naprave bar kontrolni pregled početkom leta. Mladje Device bi u septembru mogle da imaju problem sa varenjem i stomakom.

VAGA 
(23.09. - 22.10.)

POSAO: verovatno zadnjih tri godina lutate u profesionalnom ili poslovnom smislu i možda čak i bespotrebno brinete oko istog. Ove godine očekujte ipak malo ozbiljniju pomoć nadredjenih kao i kolega koji su bar za stepenicu iznad pozicije na kojoj se vi trenutno nalazite. Šta god da planirate da menjate ili proširite u postojećem poslu, pokušajte da veliki deo poslovnih aktivnosti obavite u “senci”, kako bi sprečili eventualno rušenje planova, posredstvom okoline koja vam sad poslovno i nije naklonjena. Sve do avgusta računajte na veći napor kako bi zaradili novac, ali i vanredne troškove koje sigurno sada niste očekivali. Od septembra se vaša poslovna i finansijska situacija ozbiljno popravlja, pa uz malo strpljenja i više takta, eto šanse za ozbiljne promene.
LJUBAV: od početka 2011.godine vaš ljubavni život nije isti kao nekada. Mnoge Vage su u prethodnim godinama imale ozbiljnije promene na planu emocija i partnerstva, ali su više od svega, promene najviše osetile u sebi. Od ove godine, imate dobru šansu da okrenete “novi list” u partnerstvu i konačno ostvarite bliskost o kojoj odavno razmišljate, bez obzira da li ćete ostati sa postojećim partnerom ili krenuti dalje. Od sredine februara do sredine marta ove godine, mnogo potisnutih emocija će se probuditi i samo otškrinuti vrata novoj ljubavnoj vezi koja može početi u aprilu i kulminirati u septembru.
ZDRAVLJE: na bioloskom planu, osetljivi su bešika i urogenitalni trakt. Ukoliko do sada niste imali problem sa ledjima ili kičmom, druga polovina godine, može doneti pojavu ovakve vrste tegoba.

ŠKORPIJA  
(23.10. - 22.11.)

POSAO: Tokom ove godine možete iskusiti snažnu želju za samoizražavanjem, zatim da stvari uradite na svoj način a ne uz pomoć drugih. Može biti mogućnosti za samorazvoj, rast і iskazivanje. Ovo je godina da se deluje, radi, bude і postane. Vaš poslovni plan će se konačno ozbiljnije pomaći sa startne nule i bar do kraja marta možete osetiti značajnije poboljšanje. Ukoliko ste ne zaposleni, ova godina može doneti seriju kratkoročnih poslova u kojima može bit ii pristojne zarade. Od maja do avgusta mnoga obećanja na koja odavno čekate, mogu se ostvariti. Ipak, finansije izostaju, a tereti obaveza iz prethodne godine se gomilaju. Na svu sreću imate pomoć i podršku nekog člana porodice pa će godina bar što se finansija tiče, biti daleko bolja nego što očekujete.
LJUBAV: skoro pola godine tranzitni Mars će boraviti u vašem znaku i pojačati potrebu za senzualnošću i telesnim spajanjem sa voljenom osobom. Od 23.januara do 17.februara mnoge slobodne Škorpije mogu započeti komunikaciju sa osobom koja se nalazi na putu ili je rodjena u drugom gradu. Sa istom tom osobom, od 13.marta do kraja prve nedelje aprila možete očekivati pravu romansu. Bilo da ste zauzeti ili slobodni, maj je definitivno vaš mesec. U ovom periodu, mnogim Škorpijama će se u život vratiti važna osoba sa kojom je mnogo toga ostalo nedorečeno iz nekog prethodnog vremena. Kraj jula i kraj novembra će označiti konačni dobar preokret na planu ljubavi.
ZDRAVLJE: već neko vreme osećate hormonalni disbalans i hronični umor. Ukoliko ste stariji pripadnik-pripadnica ovog znaka, upalni procesi ili ekstremni skok pritiska možete očekivati od samog početka godine. Mladji pripadnici ovog znaka bi trebalo da obrate pažnju na organe za reprodukciju. Ukoliko niste posetili zubara prošle godine, ove godine ćete biti prinudjeni da poradite na stanju zuba.

STRELAC 
(23.11. - 21.12.)

POSAO: pred vama je jako teška godina, puna odgovornosti i tereta, kako finansijskih tako i porodičnih. Ukoliko ste stariji pripadnih ovog znaka verovatno još od prethodne godine osećate kako gotovo čitava porodica živi od vaših prihoda. Tokom ove godine izvesne blokade i stagnacije su moguće prvenstveno na planu prihoda. Boravak Marsa u vašem dvanaestom polju do marta može samo težati stvari i doneti tenziju i osećaj da nemate kud. Od 07.marta do gotovo samog kraja maja ućićete u period u kome će mnoge stvari morati ako treba i na silu da se prekinu. Nezaposleni Strečevi će u ovom period gubiti snagu pokušavajući da dodju do prihoda bar u kratkoročnim poslovima. Od avgusta do kraja godine, i jedni i drugi će osetiti značajno poboljšanje i konačno rasterećenje.
LJUBAV:  situacija na ljubavnom planu već par godina trpi turbulencije. Nikako da se oslobodite osoba iz prošlosti i koliko god bili avanturista, nekako se krug uvek završi na nekom iz davnih vremena. Tokom proleća vaš ljubavni život se može pomeriti sa mrtve tačke ukoliko dozvolite mladjoj osobi da udje u vaš život, smanjite tenziju i vratite osmeh. Od kraja oktobra mnogi slobodni Strelčevi će poželeti da se “skrase” u nešto stabilnijem odnosu, pa će i osoba koja dolazi preko prijatelja ili sa kojom već imate prijateljski kontakt ući u vaš život na velika vrata.
ZDRAVLJE: bolovi u kičmi i česte upale mišića mogu vam otežati kraj zime i početak proleća. Ovo je jako napeta godina za vas, pa se savetuje što više pauza u radu i bar tri godišnja odmora gde god išli.

JARAC  
(22.12. - 19.01.)

POSAO: sam početak godine, mnogim Jarčevima donosi korenitu promenu na poslovnom i finansijskom planu. Sve što je pripadalo prošlosti, uključujući i firme i radna mesta, od početka godine će se završiti, a već od druge polovine februara, možete se naći ili na potpuno novom radnom mestu ili u novoj delatnosti. Sada su prijatelji i poznanstva odlučujući za “taj korak dalje”. Što se finansija tiče, ovo i neće biti tako dramatična godina kako je bila prošla. Ne bih da vas razočaram, ali sad i nemate šta da izgubite. Dužnička lista prema vama je prešla sve dozvoljene granice i vreme je da počnete sa potražnjom dugova već krajem zime. Ovo je više godina povratka autoriteta nego godina novca, pa radite na njemu.
LJUBAV: ovo je godina u kojoj imate šansu da u potpunosti izmenite svoj privatni život, samo ako smete. Nove faze u životu počinju, dok stare prestaju. Tokom cele godine imaćete neobuzdanu potrebu za kretanjem i putovanjima, pa na tim istim putovanjima, ove godine možete upoznati i mnoštvo interesantnih ljudi. Februar je naročito važan za sudbinske spojeve, pa ako ste na putu, ne propustite ga. Kraj maja i početak oktobra će kako god okrenemo, doneti velike sudbinske promene, pa mnogi zauzeti Jarčevi upravo tada mogu da iskomplikuju postojeću situaciju primanjem u život nove osobe. Slobodni Jarčevi će biti u ozbiljnom iskušenju šta dalje na privatnom planu, i ako eliminišu česte depresivne misli i konstantno vraćanje u prošlost, imaće ozbiljnu šansu da izgrade odličan odnos sa daleko mladjom osobom.
ZDRAVLJE: Na bioloskom planu, 2016.godina, mnogim osobama rodjenim u znaku Jarca, moze doneti ponovne probleme sa kicmom, gvoždjem i vidom. Vreme je da napravite predah na poslu i potražite savet lekara.

VODOLIJA  
(20.01 - 18.02)

POSAO:  na samom početku godine uvidjate mnoge greške iz prethodnog perioda. Ukoliko ste nekada boravili zbog posla u inostranstvu, ili imali bar šansu za odlazak, od samog početka godine osećate kajanje što stet u gde ste. Mnogi planovi su se usporili i imate osećaj da šta god planirali ili čemu god da se nadate ove godine KASNI! Objektivno situacija će do kraja avgusta i biti takva – odlaganja, kašnjenja, čekanja, isčekivanja, priče u prazno i mnogo rada za mali novac. Od septembra računajte na dobar vetar u ledja koji će pokrenuti mnoge dogadjaje. Pripazite na novac i zaduživanja, pa ukoliko ne morate, ne zadužujte se. već iz prošle godine vučete poprilično dugova, a pomoć koju ste čekali nikako da dodje.
LJUBAV: sam početak godine je baš lepo krenuo a onda je od kraja prve nedelje januara sve otišlo nizbrdo. Kao da ste se vratili na početak. Tokom januara i februara bićete u situaciji da igrate “na dva fronta” i da pokušavate da napravite balans izmedju nove osobe koja vam se pojavila u životu i nekoga iz prošlosti ko se pojavio baš u nezgodno vreme. Pripazite da baš na početku godine ne pokvarite odličnu mogućnost zbog premišljanja. Od 18.februara do 13.marta ćete biti spremniji za razgovor sa voljenom osobom, pa ukoliko ste zauzeti, tada i jeste vreme za rasčišćavanje starih nedoumica. Ukoliko ste usamljeni od kraja maja do početka septembra vaš ljubavni život će se uobličiti a u ovom period možete očekivati i potpuno promenu životnih planova zbog osobe koja će vam se pojaviti u životu.
ZDRAVLJE: na bioloskom planu, tokom godine, obratite pažnju na respiratorni trakt i sve učestalije tahikardije. Od januara do kraja jula će se mnogi problemi koji su obeležili prethodnu godinu rešavati, pa nemojte da vas mrti da se bavite birokratijom i zakazujete preglede.

RIBE
 
(19.02. - 20.03.)

POSAO: od početka jeseni dolazite sve češće u situaciju da razmišljate kako radili ne radili, ništa se važno neće promeniti na vašem poslovnom a i finansijskom planu. Sam početak godine, upravo potvrdjuje ovu vašu teoriju a opterećenje kako finansijsko tako i organizaciono vam nameće bezbroj briga o kojima vam je sada muka i da govorite. Pa se povlačite, ćutite i brinete. Ipak, koliko god razloga za realnu zabrinutost ima, ove godine će drugi ljudi biti od velike pomoći. Donacije, pokloni, podrška i pomoć dragih osoba popraviće godinu. Ukoliko ste ne zaposleni, od marta računajte na veliku promenu naročito ako se bavite nekim kreativnim poslom. Rodjeni u prvoj dekadi znaka Riba odahnuće od jeseni i napraviće ozbiljne promene.
LJUBAV: čak i u vreme u kom svi misle da je ljubav precenjena stvar, vi i dalje verujete. Ko god da postoji u vašem životu, kao da je samo “operativno” tu gde je, a čitav vaš um i duša su i  dalje okrenuti nekoj idealizovanoj osobi, koja možda ni ne zna da postoje simpatije sa vaše strane.
Od polovine marta do 10.aprila vaš emotivni život može dobiti potpuno novu notu romantizma. Verovatno se pitate “gde više”? sačekajte ovaj period pa ćete videti. Privim prolećnim danima će u kanim maglovitim satima, prethoditi kontakt sa nekim koga ćete prepoznati kao srodnu dušu u potpunosti. Iako će taj odnos imati ton poverljivosti i sakrivanja, vaše emotivno biće će biti u potpunosti zadovoljno. Od 2/2 avgusta do kraja godine, mnoge slobodne Ribe će početi ozbiljnije da razmišljaju o zajedničkom životu, a zauzete Ribe o novoj šansi i novoj osobi.
ZDRAVLJE: tokom 2016.godine moguća je pojava virusnih infekcija i srčanih smetnji. Pripazite se naročito u zimskom period. Osetljivost na alergije će se pojačati tokom proleća pa bi bilo dobro da posetite lekara na vreme.


Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953