godiŠnji horoskop ZA 2015.godinu


piše. Jovana Lučić-Gajić
sponzor rubrike: Puritybox
objavio: PurityBox Magazin, januar 2015.

OVAN
21. 3 - 20. 4.

Ovo je godina velikih zivotnih promena. Godina u kojoj ćete se pozabaviti svojim emotivnim životom i godina u kojoj ćete zauvek promeniti pogled na svet. Šta god da ste planirali prethodnih godina ove godine se može uobličiti, ili bar započeti sa realizacijom od jeseni. Sam početak 2015. godine, naročito period od marta do maja, unosi mnogo napetosti na profesionalnom planu. Bićete nervozni i gotovo spremni da po cenu svega napustite sadašnje radno mesto i krenete u novom profesionalnom pravcu. Opšti osećaj netrpeljivosti prema nadređenima kreće, konflikti sa pretpostavljenima su izvesni, kao i loša finansijska situacija skoro do kraja druge nedelje marta. 

Bićete orijentisani samo na korisne i praktične stvari i većinu planova ćete i ostvariti na jesen.
Izbegavajte konflikte sa pretpostavljenima naročito od druge polovine aprila do kraja prve nedelje juna, jer bi nedostatak takta sa vaše strane u ovom periodu samo usporo uspeh i brzo napredovanje. 

Ne započinjite poslovne aranžmane sa prijateljima i rođacima tokom oktobra i prve polovine novembra, jer se može desiti da u ovom periodu istu poslovnu stvar radite bar dva puta, i partnerstvo okončate žestokim svadjama. U drugoj nedelji decembra, najviše uspeha možete postići ukoliko poslovne ideje sprovodite sami.

Tokom prve polovine godine, naročito tokom marta I aprila biće vam teško da obezbedite neophodnu predanost partneru. Od druge polovine juna do kraja prve nedelje septembra emotivne veze su prioritet, iako ćete na trenutak imati osećaj da vam nedostaje potrebna podrška. 

Slobodni Ovnovi tokom leta mogu upoznati zaista interesantnu osobu koja će biti vezana za put ili će jednostavno biti druge vere ili nacije. 

Tokom prve četvrtine godine nećete imati većih zdravstvenih problema. Moguće su akutne prehlade sinusa i infekcije disajnog trakta. Od druge polovine aprila do prve nedelje juna aktiviraju se preosetljivost і razdražljivost. Veoma će Vas pogađati nerazumevanje, kritike і ignorisanje od strane najbližih. Preterano potiskivanje agresije u ovom periodu može dovesti do stomačnih problema.

Već od druge nedelje juna osetićete olakšanje i nalet pozitivne energije. U ovom periodu bavljenje sportom je najbolji način da se oslobodite viška energije. Hranite se redovnije.
Tokom novembra moguće su prolazne tegobe sa uro-genitalnim traktom.

 

 

BIK
21. 4 - 20. 5.

Od samog početka januara do kraja druge nedelje februara osetićete značajnije negativne promene na finansijskom i poslovnom planu. Ove promene će se pre svega odnositi na neplanirane troškove i osećaj da novac koji ste teškom mukom stekli odlazi na trivijalne stvari. Ukoliko imate potražnju dugovanja iz druge polovine prošle godine, jun je pravo vreme da novac povratite na što bezbolniji način.

Jun i Jul su ipak nepovoljni za donošenje novih finansijskih odluka, naročito u pogledu podizanja kredita ili menjanja stambenog prostora.

Ostvarenju ličnih і profesionalnih nastojanja, tokom velikog dela godine, stoje na putu velike unutrašnje і spoljašnje prepreke. Ovde je strah jedna od najvažnijih і najčešćih emocija, poput straha od kazne, od neuspeha, od neispunjavanja prihvaćenih obaveza. Možete imati utisak da ste neomiljeni u svojoj neposrednoj okolini, a bliske osobe Vam mogu nametati velika materijana opterećenja. U tome, tokom novembra, možete tražiti uzrok ovogodišnjih neuspeha, propuštanja prilika, pehova і sl.

Mnogi usamljeni Bikovi će tokom zadnjih tri meseca 2015. godine, sresti osobu koja će privući njihovu pažnju. Nova ljubav se može razviti u drugačijem kulturnom okruženju ili jednostavno je možete ostvariti na zimovanju. Razvedeni Bikovi koji pokušavaju da zasnuju novi braka imaju šansu tokom septembra da odaberu pravu osobu za sebe i da to ovog puta potraje.

Ukoliko ste zauzeti, tokom marta I jula mogući su prolazni sukobi sa voljenom osobom i osećaj da druga strana manipuliše vašim emocijama i vremenom. Takodje, porodični uplivi, nisu ni malo povoljni i podsticajni za dalji razvoj odnosa. Ukoliko vaša veza trpi poslednjih dve godine, leto vas može dovesti u situaciju da mnoge buduće planove preispitate I zauvek rasčistite sa partnerom.

Tokom prve polovine godine, stariji pripadnici zodijačkog znaka Bika, će osetiti ozbiljnije probleme sa kardio-vaskularnim sistemom, u vidu češćih oscilacija krvnog pritiska. Mladji pripadnici ovog znaka, osetiće prve probleme sa kičmom i zubima, naročito u drugoj polovini juna. I jedni i drugi, bi trebalo da obratite pažnju na grlo i vrat, što su Vaše tradicionalno osetljive tačke, ali i na bubrege, urogenitalni trakt i kosti. Pred Vama je tokom decembra težak zadatak da naglašenu agresivnost i seksualnost kanališete posredstvom medjuljudskih veza. Seks i agresija su ovde tesno povezani i redovni su pratilac partnerskih veza. Smrt bliske osobe tokom decembra, može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene krize i dovesti do većih promena naročito sa srcem i mozgom. Delujte preventivno i neće biti problema.

 

 

BLIZANCI
21. 5 - 20. 6.

Od druge polovine marta razmahujete se і energično angažujete na postojećem poslu, ispoljavajući savesnost і pouzdanost. Verovatno ćete dobiti priliku za unapredjenje, racionalnije ćete trošiti novac, bolje planirati finansijska ulaganja i praktičnije organizovati poslove koji će doneti novac već od druge polovine jula. Ovo je naročito dobar period ukoliko radite sa prijateljima. Ukoliko ste u privatnom ili partnerskom odnosu vezanom za trgovinu ili komercijalu čuvajte se ne planiranih gubitaka.

Tokom juna moguća su i veća finansijska ulaganja u prevozno sredstvo. Moguće su I ideje o konačnoj promeni okoline - relokaciji. Imaćete seriju kraćih poslovnih putovanja ili možete dobiti posao koji zahteva svakodnevno putovanje, mada novca će biti tek toliko da pokrijete osnovne troškove. U svakom slučaju budite pažljivi u saobraćaju.

U drugoj polovini septembra očekuje Vas pozitivna promena radnog mesta čak i potpuna promena profesionalne orjentacije. Svi Blizanci koji su trenutno bez ozbiljnijeg posla, baš u septembru mogu nenadano pronaći pravo radno mesto. Drugu polovinu godine, pratiće svakodnevno zalaganje na novim poslovnim projektima.

Tokom marta možete osetiti uskraćenost u području emotivnog života. Početkom marta sasvim nenadano, možete sresti staru ljubav, i ceo mesec pokušavati da obnovite nekada započetu emotivnu priču. Već u prvoj polovini aprila videćete koliko je to bilo uzauldno.
Blizanci koji su u dužoj vezi ili braku, preživljavaće velika iskušenja do maja I od kraja avgusta, kada će  ispoljavati veću emocionalnu nepostojanost і ćudljivost. Tokom ovih meseci, mogu se naizmenično javiti і međusobno isključive težnje, najpre potreba za novom vezom, samim tim napuštanje stare, a ubrzo zatim zahtev za stabilnošću i mirom u okviru “starih” emocija.

Tokom oktobra sva osećanja koja se mogu javiti u novoj vezi će biti veoma snažna. Kako pozitivna, tako i negativna. Ispoljavaćete emocije bez ikakve zadrške, do krajnjih emocionalnih granica. Bićete posesivni, ljubomorni i izuzetno usmereni na seks. Zauzeti Blizanci, se krajem godine, mogu odlučiti za brak- Bilo je I krajnje vreme.
Nervni sistem je tokom januara i jula veoma osetljiv na sve promene u radnoj atmosferi. Osetljivost je tolika da može rezultirati prosvetljujućim iskustvima i vizijama posredstvom sasvim banalnih stvari.
Na toj bazi tokom avgusta, javlja se sklonost psihosomatskim oboljenjima poput neuroza, infekcija i alergija. Tokom novembra aktiviraju se prvi problemi sa jetrom i krvnim sudovima. Žene bi u ovom periodu trebale da posvete više pažnje bešici i organima za reprodukciju.

Generalno, tokom ove godine, posebno ste radoznali u pogledu funkcionisanja tela і sprezi tela і duše. Da bi obezbedili njihovo maksimalno funkcionisanje, možete koristiti različite metode, tehnike і sredstva. Tu spadaju različite vežbe joge, tehnike disanja, trčanje na čistom vazduhu і sl. Veću pažnju posvetite ishrani ( izbegavajte unošenje otrovnih materija poput duvana, alkohola ili prekomerno konzumiranje kafe.

 

 

RAK
21. 6 - 22. 7.

Tokom 2015.godine, a naročito od druge polovine aprila do kraja jula, možete se osetiti nesigurnosti і neispunjenosti u vezi sa materijalnim dobrima, vrednostima uopšte I na polju rada. Ovaj osećaj može postojati bez obzira na količinu novca koji posedujete. Uslovi rada sada mogu postati daleko teži , a sporadični sukobi sa kolegama naglašeni.

Potreba za sigurnošću і strah od neizvesne budućnosti, naročito tokom druge polovine avgusta i prvoj polovini septembra, rezultiraće većom obazrivošću pri izdavanju svog, a naročito tuđeg novca. Pravilnom upotrebom ovih svojstava možete postići visoku produktivnost u materijalnom svetu. Ipak, moraćete da uložite mnogo rada і truda kako bi stekli bilo kakav imetak. U takvim nastojanjima, prednost dajte dugoročnim poduhvatima, koji donose trajne vrednosti. Unapred odustanite od varljivih obećanja za pomoć bliskih ljudi, ne podižite kredite, ne pozajmljujte i neočekujte ničiju pomoć.

Stariji Rakovi konačno mogu sačekati zaslužen odlazak u penziju ili nove odgovornosti na poslu. Tokom februara vaša osećajna priroda biće stimulisana kroz postojeću ljubav ili planiranje potomstva.  Tokom druge polovine jula i tokom avgusta, možete biti obuzeti zakonskim, porodičnim ili bračnim radostima. Osećaćete potrebu za saradnjom sa drugima kako biste povratili sopstvenu ravnotežu.

Slobodni Rakovi tokom maja I juna mogu sa punim pravom da očekuju mnogo. Krajem decembra moguće su nesuglasice sa partnerom vezane za pojačane troškove od strane istog koje ćete Vi plaćati. 

U prvoj polovini godine Vaša zdravstvena situacija se neće bitno menjati u odnosu na kraj prošle godine. Od druge polovine aprila do kraja maja, pri pojavi bilo kog simptoma oboljenja stomaka, ne trebate se zadržavati samo na površinskim simptomima, već treba izvršiti dubinsku analizu psihe і rešiti problem u njegovom začetku. To će ovog proleća, zahteva krupne odluke і rezultiraće temeljnom promenom života і dosadašnjih shavatanja. Kod navedenih stomačnih tegoba, se neće raditi samo o spoljašnjim і materijalnim uzročnicima bolesti, već to mogu biti і nagomilane mračne misli, turobna raspoloženja, stanja gneva, besa і slične, tkz. negativne emocije. Sve one,tokom druge polovine septembra i oktobra, mogu slabiti odbrambeni mehanizam. Ipak, posedovaćete, ujedno i znatnu regenerativnu sposobnost, koja pozitivno і delotvorno utiče na Vaše zdravlje.

 

 

LAV
23. 7 - 22. 8.

Da li je bilo dosta trpljenja I čekanja? Ovo je Vaša godina, iskoristite je! Tokom marta I aprila, najvažniji period u vašem poslovnom životu kreće. Na trenutak ćete se osetiti kao da ste skinuli tri džaka cementa sa ledja. I ovaj trend će potrajati do kraja maja. Od juna do kraja avgusta se mogu vratiti stari problem koji će samo na kratko uneti nemir I pokrenuti ponovno trošenje finansijskih resursa.

Od kraja avgusta, ispoljavaćete odlične ideje, koje mogu ubrzati і unaprediti proces proizvodnje na poslu ukoliko ste privatnik. Od jeseni konačno ulazite u odličan period. Ukoliko vaš posao na neki način predstavlja I vaš hobi, ako se bavite poslom koji niste studirali ili zvanično učili, kraj godine će zaista pokazati sve rezultate. Ukoliko niste do sada, razmislite o preuzimanju pozicije koja vam odavno pripada.

Ukoliko volite iznenađenja, ova godina će Vam se sigurno dopasti. Ovo je godina velikih promena, novih smerova i prekretnica na emotivnom planu. Neočekivani događaji krajem marta, mogu promeniti gotovo svaki segment Vašeg života kada se najmanje nadate, a najviše Vaš bračni status. Tokom maja lična ograničenja će se ponovo definisati. Od druge polovine avgusta do kraja prve polovine septembra dolazi veoma loš period za one Lavove, koje su u braku. Tada je moguć razvod, mladjim Lavovima nagli prekid ljubavne veze. Kako god, spremite se na iznenadjenja.

Mladji Lavovi tokom oktobra mogu lako i brzo da stupe u vezu, a još brže da se razidju od voljene osobe. Slobodni Lavovi u srednjim godinama, baš od jeseni, mogu ući u ozbiljniju vezu sa osobom koja može biti čak I malo mladja od vas. Novembar je označen kao period raspleta, i od druge polovine novembra će se situacija na momenat primiriti, bar do marta 2016.godine.

Tokom prve polovine godine, stresne situacije na partnerskom i poslovnom planu mogu poremetiti metabolizam i doneti prolazne tegobe, na koje Vi uvek, odreagujete, oscilacijom u krvnom pritisku.

Ipak, trebalo bi da naučite da brige і rad, takođe mogu da naruše telesni integritet. Veće zdravstvene probleme, tokom avgusta i septembra mogu da prouzrokuju nepravilna ili loša ishrana, jer su stomak i creva sada osetljivo područje.

 

 

DEVICA
23. 8 - 22. 9.

Ovo neće biti ni malo laka godina za Vas. Može biti, dobra ali samo kroz praktična iskustva, koja ćete najviše skupljati tokom aprila i decembra. Postaćete svesni zahteva i očekivanja ljudi iz neposredne okoline naročito tokom prve polovine aprila. Teška stvarnost može stajati na putu profesionalnog napredka naročito krajem avgusta. Ograničenja, odlaganja, frustracije, prepreke, razočarenja… karakterisaće veći deo ove godine. Postoji mogućnost finansijskih teškoća, što može predstavljati najjači način vašeg suočavanja sa teškoćama i ozbiljnošću svakodnevnog života. Mogu doći teška vremena, opterećujuće odgovornosti i pojačani zahtevi. Naročito ako ste avgustovska Devica. 

Već od druge polovine novembra možete osetiti blago olakšanje, a i prve konkretne prihode od uloženog rada. U ovom periodu dugoročni i trajni planovi  će se uobličiti.
Tokom marta i prve nedelje aprila, intenzivan strah od samoće, uslovljava jaku potrebu za potpunim predavanjem drugoj osobi. U ovom periodu, naglašeno je razumevanje za partnerove potrebe. Sanjate ideal і težite spiritualnoj vezi. Objekat ljubav može biti і nedostižna osoba. U ovom periodu, potrebna je povećana opreznost pri izboru partnera.

Tokom maja i jula, u emotivnom životu vladaju ekstremi, proživljava se moċ, posesivnost і potreba za dominacijom і kontrolom. Slične okolnosti mogu vladati і u odnosu sa detetom.
Sve se menja na bolje od druge polovine septembra, kada nenadano, možete osetiti svu naklonost zvezda, bar kad je emotivni život u pitanju.

Tokom samog početka godine, tokom januara i februara, možete imati manje zdravstvene tegobe, prouzrokovanih stresnim situacijama na radnom mestu i konfliktima sa voljenim osobama. Obratite pažnju na srce, zube i kičmu.

Tokom aprila i maja postoji mogućnost da se nenadano povredite ili Vas stigne prošlogodišnji stres, koji kao posledicu može doneti povišen krvni pritisak i tahikardiju.

Tokom juna i jula, na red dolaze urogenitalni trakt i kičmu. Ako se već duže vreme spremate na hiruški zahvat na srcu, kičmi ili oku, ovaj period bi ozbiljno trebalo preskočiti.

Tokom avgusta obratite pažnju na ishranu, naročito ukoliko ste u tom periodu na putu, jer se može dogoditi da ozbiljno pokvarite stomak.

Jesen Vam donosi lagano zatišje, dok će se od druge polovine novembra, kako oživi emotivni plan, i biološki plan vratiti u balans.

 

 

VAGA
23. 9 - 22.10.

Tokom ove godine, vaš prioritet je zahtev za slobodom I oslobađanje od nejasnih poslovnih i zdravstvenih situacija. Sve što ste trpeli, počevši od proleća 2010. godine, ove godine će se okončati. Zabeležite negde mart i april. U tom periodu vam se život može okrenuti naglavačke. Budite jako pažljivi u martu i aprilu, jer se tada mogu ”polomiti koplja nad vašom pozicijom ili finansijama”.

Tokom druge polovine februara prisutan je nagon za sticanjem novca i konačno usmerenje ka poslu. Otvoreno i sa puno entuzijazma pristupaćete materijalnim dobrima. Iz tog razloga, tokom maja možete poželeti da promenite radnu organizaciju u kojoj trenutno radite ili da prihvatite dodatni posao. 

Tokom jula ste i odličan trgovac, pa ćete sredinom avgusta znati da investirate u stvari і ideje koje obećavaju uspeh. Novac dolazi i još brže odlazi, a sklonost ka njegovom trošenju je tokom juna i jula izražena. Vaša misao je ove godine usmerena na praktične ciljeve i kreće se u okvirima mogućeg, što i donosi ozbiljne rezultate tokom oktobra.

Ukoliko ste nezaposleni, spremite se da krajem februara počnete potragu za novim poslom preko prijatelja koji su na dobroj poziciji. Od septembra ste već na sigurnom.

Tokom ove godine moguće je žrtvovanje sopstvenog zadovoljstva u korist opštih i ciljeva drugih ljudi, a naročito partnera. Sredinom marta i aprila se možete osetiti žrtvom svoje ljubavi ili dece, smatrajući da biste, oslobođeni ovih obaveza, lakše і uspešnije izrazili svoju kreativnost. April je jako kritičan period za brak i veze uopšte, pa ukoliko ste u nekom obliku zajednice, primirite se u aprilu.

Tokom jula i avgusta na emotivnom planu će vladati pozitivna atmosfera, pa ukoliko ste usamljeni, pojava osobe iz drugog grada, sa puta, može vam okupirati pažnju. Tokom oktobra preovladavaće subjektivnost і idealizam, pri čemu će se teško razlikovati istina od laži, pa ukoliko ste sami, pripazite da ne uletite u zamku nove osobe, koja sada ne zna šta hoće.Većim delom aprila, stanja snažnih uzbuđenja і emocionalne і fizičke napetosti, brzo se mogu smenjivati sa periodima pasivnosti і apatije.

Potisnuta agresija u ovom periodu ima za posledicu stomačna oboljenja, naročitu pažnju posvetite želucu. Pazite se alergijskih reakcija. Obratite pažnju na ishranu. Izbegavajte masnu i teško svarljivu hranu, unosite što više tečnosti i, naravno, više boravite na svežem vazduhu. Ukoliko ste prethodnih meseci imali problem sa zubima i kičmom, sada je pravo vreme da rešite probleme. Problemi sa uro-genitalnim traktom mogu biti izraženi tokom novembra. Posetite ginekologa na vreme.

 

 

ŠKORPIJA 
23. 10 - 22. 11.

Za razliku od prethodnih godina, ova godina će biti daleko lakša, ako ne na finansijskom planu, onda bar na emotivnom planu. Finansije će tokom ove godine biti u najgoroj poziciji, kao I osećaj slobode. S druge strane, emocionalni život će se pokrenuti.

Tokom januara i prve polovine februara, koliko god se trudili da uskladite želje i poslovne mogućnosti, mnogo toga vam neće poći za rukom. Tek sredinom maja mogu se javiti mogućnosti za samorazvoj, poslovni napredak і iskazivanje, bar se tako drugima može činiti. Vi ćete i u ovom periodu osećati kako imate tegove na nogama. Ostvarenju ličnih і društvenih potreba, tokom juna i jula, stoje na putu velike unutrašnje і spoljašnje prepreke. Sada možete imati utisak da ste i neomiljeni u svojoj neposrednoj okolini ili na poslu. Tokom prve nedelje septembra, ćete se konačno probuditi i prihvatiti nametnute poslovne obaveze koje će vremenom doneti rezultate. Ne zaboravite, sada planirate i radite, a prihode skupljate od sledeće godine.

Tokom aprila u međuljudskim vezama i u partnerskim i ljubavnim odnosima.Vaša hipersenzibilnost može da rezultira periodima melanholije i depresivnosti.  Tokom juna u ljubavi se mogu dešavati veliki duhovni uzleti. Nove veze sklopljene u ovom period, obilovaće romantikom, idealizmom i duhovnošću. Tokom juna oslobadja se I ogromna seksualna energija, koja zahteva oslobođenje. Da biste privukli suprotan pol, predstavljaćete sebe u najboljem svetlu і igrati pravu ljubavnu igru. Pred partnerom su sada veliki zahtevi і to može biti prepreka za trajnost veze. Sredinom novembra očekuju Vas povoljne okolnosti u ljubavi i društvenom životu. U partnerskom і bračnom životu insistiraćete na harmoniji, ljubavi, nežnosti і romantici.

Zanemarili ste sitne akutne tegobe proteklih meseci, i sada osećate prve neprijatnosti. Tokom druge polovine februara, možete osetiti prolazne tegobe sa uro-genitalnim traktom, pankreasom i prostatom. Sredinom maja osetićete trenutno poboljšanje, mada to netreba da Vas zavara.

Škorpije koje već imaju hronično oboljenje, tokom juna mogu osetiti vidno pogoršenje opšteg zdravstvenog stanja. Škorpije bez trenutnih hroničnih oboljenja, trebalo bi da obrate pažnju na letnje periode, naročito u avgustu i u prvoj polovini septembra, kada se mogu pojaviti prvi simptomi bolesti, proizašlih iz stresnih situacija, i poremećenog ritma ishrane. Druga polovina godine, proćiće bez vidnih preokreta, izuzimajući oktobar, kada se morate ozbiljnije pozabaviti zdravljem.

 

 

STRELAC
23. 11 - 21. 12.

Pred vama je teška godina I vreme u kome možete imati osećaj da ste se vratili 10 koraka unazad. Briga o nekom članu porodice, finansijski disbalans I potreba za povlačenjem obeležiće veći deo naredne godine. 
Sve do treće nedelje februara, raspolagaćete ogromnom radnom energijom. Sada ste veoma produktivni і sposobni za težak rad, ali vam nedostaje istrajnost. Međutim, kada se radi o međuljudskim vezama ili o bavljenju stvarima koje zahtevaju oprezniji і suptilniji pristup, onda ova dinamika і energija mogu postati kontraproduktivni. Zbog izražene individualnosti і nezavisnosti možete doći u konflikte sa pretpostavljenima. Tokom aprila imate šansu da u potpunosti izmenite svoj život. Nove faze u životu počinju, dok stare prestaju. Promena fizičke okoline ja sasvim simptomatična u ovom periodu ili bar rešavanje pitanja kuće, stana )prodaja ili adaptacija) i utiče na unutrašnju metamorfozu. 
Tokom oktobra možete naglo prekinuti započete poslovne odnose ili dosadašnji porodican život. 

Proteklih meseci ste se učaurili u zahtevnoj emotivnoj vezi. Tokom februara potiskujete osećanja i kompenzujete ih poslovnom preokupacijom, podređujući ih zahtevima za statusom, čašću i autoritetom. Slobodni Strelci, tokom aprila u kontakt stupaju na konvencionalan način i ne suviše lično. Teško ispoljavaju nežnost i zrače hladnom čulnošću. Sa početkom leta vraća se i Vaš dobro poznati idealizam na emotivnom planu, duhovitost, društvenost, čak i sklonost flertovanju.

Dolaskom prvih kišnih dana, tokom druge polovine septembra, važan zadatak, je da naučite da u bilo kom obliku veze, sačuvate lični idengritet, DA  NAUČITE  DA  KAžETE  NE!
Generalno gledajući, ova godina može doneti otežanje na zdravstvenom planu. Početkom godine, možete osetiti pad imuniteta zbog preuzimanja velikog broja obaveza na ličnom i poslovnom planu. Sredinom marta, telo može trpeti od prevelikog izlaganja naporima і opasnostima. Posledice mogu biti і razne povrede na radu, povišene temperature, groznice і glavobolje.

Budite i dalje fizički aktivni, bavite se sportom, plivajte, i jednostavno više boravite na svežem vazduhu. Stariji Strelčevi bi trebalo posebno da obrate pažnju na novembar, i u tom periodu redovnije kontrolišu krvne sudove i jetru.

 

 

JARAC 
22. 12 - 19. 01.

Tokom ove godine trebalo bi da računate na ozbiljne odgovornosti. Sredinom maja poduhvati u vezi sa karijerom i poslom će Vas okupirati, kao i obično, pa je u Vašem interesu da se koncentrišete na konkretne ciljeve i da budete praktični i dosledni u izgrađivanju svoje časti i ugleda. Tokom jula mogući su sporazumi u stvarima poslovnih partnerstva, kao i rešavanja zakonskih pitanja. U oktobru ne pozajmljujte novac, ne ulažite svoju imovinu.

Kada se radi o tuđem posedu i novcu, krajem novembra, ispoljavate ozbiljnost, disciplinu, organizacione sposobnosti і sl. kvalitete. Teškim radom stremite ka visokoj društvenoj poziciji, koja baš ove godine, može predstavljati kompenzaciju za duševno nezadovoljstvo і neispunjenost.

Tokom prethodnih meseci, počevši od avgusta 2014, pa sve do druge polovine februara, sreća je bila na vašoj strani. Možda Vi to i niste primetili, okupirani brojnim poslovnim obavezama. Partner je bio sve vreme uz Vas i strpljivo čekao svojih pet minuta. Već od druge polovine februara, i Vi ćete obratiti pažnju na partnera i za trenutak zaboraviti na poslovne obaveze.

Tokom aprila i maja, mnogi Jarčevi koji su u dugoj vezi će početi da razmišljaju o perspektivi njihovog zajedništva, i tada će napraviti sudbonosni potez, ili će se spremati za brak u narednoj hodini ili će zauvek promeniti partnera. Novembar će doneti dodatni nemir, i ukoliko niste odlučili šta ćete ubuduće sa partnerom, ako je veza klimava, sada ćete povući prvi potez.

Još uvek se oporavljate od predhodne godine, u kojoj ste se mogli suočiti sa ozbiljnijim lomom “starih zdravstvenih konstrukcija”. Prošle su tegobe sa kičmom i kostima, ali je Vama kao i obično, potrebnije mnogo viče nego bilo kome drugom da se oporavite. Sredinom aprila Jarčeve čeka ozbiljna zdravstvena prekretnica.

Stariji Jarčevi, mogu se suočiti sa bolešću bližnje osobe tokom proleća, koja će aktivirati snažan strah od bolesti i smrti na ličnom nivou. Oktobar je karakterističan za reumatska oboljenja, nervozu i sporadičnu depresiju. Posetite lekara na vreme i nećete imati veće tegobe.

 

 

VODOLIJA 
20. 01 - 18.02.

Ova godina u središte pažnje donosi pitanje posla i karijere. April može biti vreme profesionalnog napredovanja ili promene položaja. Odnosi sa autoritetima, u smislu vlasti, društva ili zanimanja mogu imati važnu ulogu. Ipak, mudro postupajte u izazovima u profesiji i karijeri.

Tokom maja velike і neočekivane promene određuju materijalnu sigurnost. U letnjim periodima je teško da obezbedite stabilne finansijske prilive.

Tokom septembra imate potrebu za profesionalnim menjanjem і za novim orjentacijama u materijalnoj sferi. Ipak, početne dobre promene samo su privid i primetićete da tokom ove godine, ma koliko radili, i zaradjivali, novac ne ostaje u džepu, već ste čak i u dugu.

Tokom decembra dolazi period povraćaja starih dugova, a ekspanziju na materijalnom planu, možete doživeti posredstvom inovine ili podrške drugih ljudi. To ukazuje na povoljne okolnosti koje proizilaze iz braka, putem miraza, nasledstva іli sl.

Tokom predstojeće godine, tražite način da ispunite svoj emotivni život, ali potrebno je da budete mnogo više otvoreniji za nove kontakte. Razgovarajte sa osobom sa kojom imate emotivnu vezu pa ćete već tokom marta uspešno pokrenuti novi ciklus u romantičnoj sferi svog života. Duh avanture će Vas ponovo obuzeti, tokom aprila, i doneti nova emotivna zadovoljstva.

Avgust donosi krizu u odnosu sa partnerom što može ugroziti kompletnu vezu ukoliko ne reagujete na vreme. Bolje je da odmah kažete što Vam smeta nego da dozvolite da se problemi nagomilaju. Partneru je stalo do Vas i to će Vam reći i pokazati. Bilo bi dobro da u oktobru prepustite partneru da Vas vodi.

Novembar vraća stare emotivne probleme za koje ste mislili da su zauvek rešeni. Partner je gotovo cele godine težak i nemoguć, može vas optuživati za neverstvo ili nedovoljan angažman u zajedničkim obavezama, nedostatak inicijative, mašte pa i ljubavi

Tokom februara redovna pojava u emotivnom životu može biti pesimizam, depresija, strahovi, kao і sl. stanja. 

Pored hroničnih stanja patnje і trpljenja, može doći і do zdravstvenih tegoba. Najugroženiji je stomak, mogući su problemi sa metabolizmom, kičmom, duševne bolesti.

Sredinom juna, moguća je pojava paradentoze, problemi sa kičmom i kostima, kao i proširene vene kod ženskih pripadnika ovog znaka.

 

RIBE
19. 02 - 20. 3. 

Početak godine će doneti veliki korak unazad na poslovnom planu. Tokom februara ćete, kao posledicu prethodnih poslovnih zalaganja I upliva saradnika doći u situaciju da se o vama govori I priča sve osim istine. Razočaranje u najbliže saradnike, tada je moguće, ali podrška prijatelja će nadomestiti poslovni gubitak. Od maja će isti ti prijatelji I rešavati vaše poslovne problem. 

Sredinom maja ćete, takodje, okončati I tegobe sa nekretninama, koje su vas mučile prethodnih meseci. Tokom jula će vam se ukazati prilika da realizirate staru poslovnu ideju sada već u novom poslovnom ambijentu. Za to će vam biti potrebno dosta novca pa je moguće da ćete se odlučiti za kredit ili pozajmicu.  

Od septembra ćete prihvatiti razgovor sa konkurencijom o udruživanju zajedničkih snaga u pravcu novih poslovnih pobeda.

Tokom oktobra ćete potpisati ugovor ili postići sporazum koji Vam garantuje punu zaposlenost u narednih nekoliko meseci. Druga polovina novembra, nosi dobru poslovnu šansu koja će biti rezultat neplaniranih odustajanja konkurencije. Prionite na posao i materijalizujte ukazanu poslovnu prednost. Sad ništa neće biti lako, ali ništa neće biti ni nemoguće.

Tokom januara ste konačno shvatili da je prošlost iza vas i to je stabilizovalo vašu emocionalnu situaciju. Međutim, već druga nedelja marta donosi promene iz kojih se vidi da vi i dalje ne znate što hoćete sa svojim emotivnim životom. Slobodni pripadnici znaka Riba, će tokom druge polovine septembra, upoznati zanimljivu osobu. 

Emotivna previranja su prisutna i tokom zadnje nedelje novembra, pa morate uložiti mnogo truda kako bi ste savladali svoja osećanja. Tokom novembra se emocije razbuktavaju i ljubavna veze u kojoj se nalazite može vas uvesti u daleko ozbiljnije vode. 

Tokom predstojeće godine, zdravlje može biti ugroženo і zbog preuzimanja prevelikih obaveza і rada u lošim uslovima. Narušena unutrašnja ravnoteža, sredinom godine, uzrokuje probleme na biološkoj ravni, i najčešće upućuje na okoštavanja i probleme sa zglobovima, kičmom i kostima. Letnji period posvetite putovanju i odmorite se i nakupite sunca. Trudite se da izbegnete stresne i neprijatne situacije sa partnerom I na poslu, jer vas upravo one mogu koštati zdravlja.

Tokom septembra mogu se vratiti bolesti hronične prirode, a vaše najosetljivije tačke su sada limfni sistem, krvotok i sekretivni sistem kao I  vene.  Novembar je mesec u kome se morate suočiti sa nagomilanim zdravstvenim tegobama, ili će bolest napredovati sve do kraja naredne godine.

 


PurityBox


Svakog meseca dobijate uzorke koje smo mi već više puta isprobali, uzorke za negu lica, tela, kose, ali i iznenađenja. 
U našem mesečnom online magazinu pročitajte savete,utiske i iskustva.


Shop


Na učlanjenje i kupovinu omiljenog proizvoda, koji ste već testirali, podstaći će vas benefiti koje smo predvideli. 
Više o mogućnostima koje članstvo u PB klubu nudi pročitajte ovde 
Naš moto: As nature intended
Naša misija: Personalizovan BoxZa vas, PB je šansa da isprobate nove proizvode i obnovite one koje već koristite; da, kao član kluba PB, iskoristite sve savete i predloge i bez dileme kupite savršen proizvod. 
Za skromnu mesečnu članarinu svaki član dobija PurityBox sa četiri ili pet različitih uzoraka na kućnu adresu.
Do sada je kupovina preko interneta bila dobar izbor, 
ukoliko kupujete i dopunjujete već znane proizvode 
poznatih brendova, a prilično loš za upoznavanje 
brenda i prvu kupovinu. 
U tome mi vidimo naše prednosti i ogromne mogućnosti.Jovana Lučić Gajić koristi našu kremu Sophie la girafe


Zato pokušajte već ovomesečnim Boxom
 


1.Nikel probiotik krema, 15 ml / tester br. 1 (Isprobajte na bilo kom delu lica ili tela ukoliko imate neki od pomenutih problema: alergija, atopija, ispucala koža, ljuskanje kože,  psorijaza, seboreja, oštećena koža, dermatitis, akne.)

 2. Sophie la girafe Zaštitna krema, 15 ml/ tester br. 2 
(Ova krema je korišćena na brojnim modnim revijama kao podloga za šminku i izuzetna je! Pored toga veoma je delotvorna kao krema za lice u jesen i zimi jer štiti kožu od spoljašnjih uticaja. Ne samo za mame naravno, ovo je krema za decu ali je sve češće kradu i mame.)
3. Rush of Goodness Hidrirajući maslac za telo, 225 ml        4. Rituals peškir za lice  
5.Mirisni štapići za prostoriju, pakovanje 14 kom