Na današanji dan navršavam 36-u godinu - priča o Lordu Bajronu
  piše. Jovana Lučić-Gajić
  text objavljen u CODE Magazinu, 2008.

   


 • George Gordon Byron, kasnije Noël, 6-ti Baron Byron, je rođen u londonskoj ulici Holles (ako se ne varam Holandija) – Regulus u vrhu IV – grad kraljeva/kraljice, glavni u zemlji u kojoj je rodjen (Lav), koja se zove (vrh III u Lavu, Sunce u Vodoliji – flamanske zemlje, revolucionari) Holandija.

  Rodjen kao deklasirani aristokrata (Sunce u egzilu u VIII), sa hromom nožicom (vladar I Mesec u konjunkciji sa Uranom i opoziciji sa Merkurom na 18* u vrhu VIII kuce). 
  U desetoj godini nasledio je titulu lorda i posed Newstead Abbey (u 10-etoj godini Jupiter po primarnim direkcijama 120 Saturn ordenje, casti, nasledjena, tradicionalna (Saturn) titular, orden, cast (Jupiter)).Otac Lorda Byrona je pre njegovog rodjenja sahranio prvu zenu (Sunce u VIII u Vodoliji, vladar oceve VIII – Venera u konjunkciji sa Plutonom). Byron je imao dve starije polu sestre (XI polje – starija braca ili sestre u Ovnu, Mars na stepenu vodolije – polu,vanbracna danas deca, u Raku).
  Majka je bila potomak Jamesa I Škotskog (Regulus u IV – majka), sujetna (Sunce vladar IV 135* Jupiter) i plahovita žena (Sunce u opoziciji sa Uranom I Mesecom, Mesec do Urana).Byron se od 13-te do 17-te se školuje u Harrow Skoli u zapadnom delu Londona. Zaljubljuje se fatalno u rodjaku Margaret Parker, pa i u Mary Anne Chaworth Venera vladar V kuce – period srednje skole, zaljubljivanja) u konjunkciji sa Plutonom, Saturnom i trigonu sa Neptunom). 
  “Zar mislite da bih ja ikada mogla išta osećati prema tom ćopavom dečaku?”, izjavila je jednom svojoj dadilji. 
  Zavesa se dize i krece drama!

  Njene reči, koje je Byron čuo, ostavile su dubok trag u tananom srdascu. Od 17 do 20-ete Byron studira u Cambridgeu na Trinity Collegu. 

  Sa 18. objavljuje zbirku Sati dokolice (Hours of Idleness)tako karakteristican naziv za saturna u Vodoliji – Saturn Sati, Dokolica – Saturn u Vodoliji), prepravljenu verziju mladenačke zbirke Juvenile Poems. Potpisao je pseudonimom Maloletnik (A Minor) – vladar stepena Saturna – Merkur – dete, maloletna osoba.U junu 1809. ( 21.godina) krece na put - Portugalija, Španija, Grčka, tadašnja Albanija i Bliski istok ( u 21.godini je po profekcijama aktivan deveti znak od Ascendenta – Ribe, sa svojim vladarom Jupiterom u XII polju- prekookeanska I daleka putovanja, ali I tokom 21-ve u Horoskopu Solarnog Povratka : Jan 22, 1809 04:21:34 PM GMT +00:00, Pluton, Jupiter, Venera u Ribama u IX polju) . U Janini (Grčka) počinje pisanje Childea Harolda (vladar IX Uran 180 Merkur).

  Dve godine kasnije (Uran 0* Mesec orbis 2*57’ – Mesec u Raku kuca, Uran nagli odlazak i povratak u dom), vraća se u Englesku gdje je stigao dan nakon smrti svoje majke, 2. augusta 1811.Byron se 1813. godine (25.godina) upoznaje sa Annom Issabelle (Annabelle) Milabanke i prosi je prvi put – Venera na 25* - godina vazna za emotivni dogadjaj).

  Godinu dana kasnije, 1814-te, objavljenja su dela: Gusar (The Corsair) - Uran, Oda o padu Napoleona Bonapartea (Ode on the Fall of Napoleon Bonaparte) – Jupiter i Lara - Venera. Ako pogledate Horoskop Solarnog Povratka za 1814 sve ce biti jasno! Jan 22, 1814 09:39:25 PM GMT +00:00 – natalni Asc izlazi iz X solarne kuce, godina uspona, Uran, zauvek vladar Sunca u III sol, Vi natalnoj I sl….). Byronova popularnost zahvaljujući tim delima vrtoglavo raste. Iste godine Annabella prihvaća Byronovu bračnu ponudu - 26.godina zivota!!!!!. 

  Sljedeće godine (1815.) Byron se ženi. 27 godina zivota. Saturn je vladar VII polja. 
  Solar 1815 - Jan 23, 1815 03:28:06 AM GMT +00:00 Asc u Sc – dramaticni preokreti, trudnoca, radanje, kraj starog pocetak novog, umetnut Strelac – pravni odnosi u I planu, natalni Jupiter u VII solarnoj – brak, solarni Jupiter u X Solarnoj u vagi – promeena statusa u braku, Sunce u II polju osecaj da smo dobili novu priliku u zivotu….itd. 
  U novembru iste godine radja se Augusta, Byronova ćerka (vladar V solarne u I, Pars Fortuna u V, Solarna V iz natalne XI – ose potomstva; SO/MO zauzimaju isti ugao kao u natalu).
  Neposredno nakon rođenja deteta, Byrona napušta supruga (Mars do Urana I Neptuna : prepad, napad, sok – Uran; Neptun – skandal) optužujući ga za incesnu ljubavi sa polusestrom Augustom (Venera – vladar I rodjenog deteta u Vodoliji u konjunkciji sa Saturnom u Vodoliji – rodjenje deteta vodi u razvod; vladar Neptuna iz V – skandal, Venera u Vodoliji - razvod ).
  Sa 28 se razvodi (Uran u Raku na 28*) I pod pritiskom javnosti odlazi u Svajcarsku.
  Na zenevskom jezeru (Mesec u Raku) upoznaje Jane Clairmont I iste godine dobija vanbracno dete. Pogodite kog pola? Vladar II rodjenog deteta Saturn u Vodoliji u konjunkciji sa Venerom???? Devojcica! Tako je! 
  Period izmedju prvog i drugog braka opisan je uvek VIII poljem. Merkur UVEK simbolise dete, pisanje, put, studije. 
  U aprilu 1819. godine se seli u Veneciju i upoznaje svoju veliku ljubav; 16-godišnju groficu Teresu Guiccioli, rođenu Gamba, udatu za 60-godišnjeg grofa Guicciolija. I krece ljubavna prica….33 godina! 1821. godine Grof Guiccioli se razvodi od supruge. Kako je sva porodica Gamba pripadala karbonarima, Teresa je Byrona uvela u njihov krug. 
  Solar: Jan 22, 1821 03:03:20 PM LMT  +00:00 Pisa,ITALY – Solarna : Venera, Neptun, Uran u 0* u Jarcu u vrhu VII kuce, vladar VII Saturn u X – ulazak u krugove preko partnera….opijenost ljubavlju(NE/VE), razvod partnera (UR/VE)…..34.godina!
  Zbog svoje privrženosti i saradnje sa karbonatima Byron je proteran iz Pise te je 1822. godine u septembru, prešao u Genovu. Iste godine pored ostalih dela, nastaje Viđenje strašnog suda (The Vision of Judgement) – Saturn u Vodoliji iz natala u XII, Saturn Sud, parodija Vodolija - parodija na istoimenu pesmu Byronova savremenika Roberta Southeya koji u uvodu pesme A vision of Judgement (1821.) traži od engleske vlade da zabrani Byronove knjige, a Byrona naziva osnivačem i poglavarom sotonske škole. 
  35.godina!!!! Nakon 14. jula 1823. Byron iz Geneve kreće u Grčku i 4. augusta iskrcava se u Kefaloniji kako bi se pridružio grčkim ustanicima. “Umrećemo ovdje ili marcijalno ili močvarno”, pisao je tada Byron.
  Solar: Jan 23, 1823      02:19:10 AM LMT  +00:00   Geneva, Svajcarska  - Asc u Skorpiji (odlazak u rat), natalni ASC u Solarnoj VIII, Solarni Uran/Pluton 180 angularni natalni Mars.
  36 godina - 1824. Byron piše XV. i XVI. pevanje Don Juana i pesmu “Na današanji dan navršavam 36-u godinu”. (On this Day I Complete My Thirtysixth Year).Pesma je napisana 22. januara, a za koji dan, 19. aprila Byron umire od groznice koju je dobio desetak meseci ranije. 

  Byronovo telo prenešeno je u Englesku. Pokopan je u Hucknellu, malom selu blizu Newstead Abbeya.36 godina zivota se smatra “sredinom zivota” (prosek 76 godina) – zapravo od 37 do 42. aktivna je 10.kuca. Vladar Byronove VIII kuce je Saturn u X u Vodoliji.

  Primarne direkcije: 36 – 
  Sunce na 8*Riba – smrtna bolest; Mesec na 1* Device – 150 Sunce - Keplerov aspect smrti; Merkur sa vrha osme napredovao do 24* Vodolije 150 Mesec vladr horoskopa - Keplerov aspect smrti; Mars 15*Lava 180 Pluton !!!!; Saturn vladar Sunca 3*Ovna 90 ASCendent !!!! Uran 4* Device 150 Sunce - Keplerov aspect smrti …. Itd…

  Solarni Povratak:
   Jan 23, 1824 09:05:53 AM LMT +00:00  - Pluton u I Solarnom Polju na vernalnoj tacki ; vladar I Jupiter u IV solarnoj – pocetak I kraj na natalnom ASC – zivota; Neptun sekundarni vladar do Urana – vladara Sunca u XI 180 ASC natalni – gubitak planova, nada...urusavanje fizickog tela… Mesec (vladar natalnog horoskopa) u Skorpiji u VIII solarnoj – suocavanje sa smrcu….vladar VIII solarne, Venera na “djavoljem stepenu” do fortune u X – vrhunac I kraj L….itd…

  Tranziti za 19.04.1824
  : Mesec, Neptun 9* Jarca – opozicija natalni Mars : infekcije (Mars, Neptun), groznica….Uran 15*jarca ulazi u VIII – vladar Sunca ide ka 8-oj sa 5* ulazeceg orbisa, Uran 150 Jupiter – Keplerov aspekt smrti; Pluton Venera 2* Ovna 90 Asc sa 2* ulazeceg orbisa; Pluton egzaktni 60 sa Suncem – kriza, Mars 26Device 150 Saturn – Keplerov aspekt smrti; Jupiter u I oslobadjanje tela iz muka groznice, udruzeni vladar VI – zdravlja I bolesti I X – vrhunca dosao po svoje, da oslobodi, rastereti, smanji patnju. Jupiter 150 Sunce - Keplerov aspekt smrti; Saturn na Algolu 90 Saturn – lom starih konstrukcija; Saturn 90 Venera….itd….

   

   

 

Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. uredjivala je astrološku emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 
skype: joanna.lucic.gajic

 

 

© Copyright Jovana Lučić Gajić .All rights reserved by the author. It is forbidden to photocopy, scan, print, publish articles in whole or in part, without prior written consent of the author. Copyright law firm representing Đorđe Ćirić. Photo: Sanya Krstevska